La comedia e finita!

Cea de-a V-a ediţie a Festivalului de Teatru “ROTARACT” şi-a desemnat miercuri seara, 30 martie, câştigătorii. După trei zile de teatru, după trei zile de stres dar şi dăruire elevii-actori au putut răsufla uşuraţi. Nu mai aveau de trecut decât un hop şi anume: Festivitatea de premiere.

Juriul celei de-a V-a ediţii a Festivalului de Teatru “ROTARACT” a dat premii atât pentru cei mai buni actori şi actriţe în rol secundar cât şi pentru jocul scenic în rolurile principale. De asemenea a fost premiată şi cea mai bună reprezentaţie a secţiunii One Man Show dar şi cea mai bună piesă a festivalului din acest an. În deschiderea festivităţii de premiere a luat cuvântul preşedintele Rotary Club Satu Mare, Bogdan Fărcaş care a vorbit despre importanţa unor asemenea iniţiative care “ar trebuii mult mai mult sprijinite mai ales că vorbim despre o dimensiune prea puţin sprijinită în România şi anume dimensiunea culturală”. Profesoara Livia Haidu, membră a juriului a lăudat dăruirea cu care elevii au jucat pe scenă. “Cred că o parte dintre aceşti elevi vor deveni actori”, a concluzionat Livia Haidu.

Cei mai buni actori de gimnaziu şi …

La secţiunea gimnaziu, Denisa Marincaş de la Şcoala Generală din Carei a fost distinsă cu premiul pentru cea mai bună actriţă în rol secundar. Diploma pentru cel mai bun actor în rol secundar i-a revenit lui Marcel Ştrengo de la Şcoala de Arte Satu Mare. Ioana Duciuc de la Şcoala Generală din Vetiş a fost desemnată ca cea mai bună actriţă în rol principal iar diploma pentru cel mai bun actor în rol principal i-a revenit elevului Şcolii Generale din Andrid, Bogdan Ivan. De altfel, elevii din Andrid au obţinut şi premiul pentru cel mai bun spectacol. Este vorba despre piesa “Satul a plecat”. La secţiunea One Man Show premiul pentru cea mai bună interpretare i-a revenit Eraniei Petruşka.

… cei mai buni actori-liceeni

A venit apoi rândul liceenilor. Premiul pentru cea mai bună actriţă în rol secundar i-a revenit Alexandrei Sotirov iar pentru cea mai bună interpretare a unui rol secundar la băieţi, premiul a ajuns în mâinile lui Dan Coza. Ioana Urda a primit premiul pentru cea mai bună interpretare a unui rol principal. Premiul pentru cel mai bun actor într-un rol principal i-a revenit lui Cătălin Man. Iar cea mai bună piesă interpretată de liceeni a fost “Experimentul”. Juriul a mai acordat şi două premii speciale pentru Daria Loneanu şi Mircea Băluţă care a avut parte şi de o surpriză. Va avea posibilitatea să joace o stagiune întreagă pe scena Teatrului de Nord Satu Mare.

Un Comentariu la "La comedia e finita!"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.