Taximetriştii sătmăreni, arşi la buzunar şi lăsaţi temporar fără autorizaţii


În intervalul 3-28 martie, taximetriştii sătmăreni s-au aflat în vizorul agenţilor biroul operativ din cadrul Serviciului Public Siguranţa Traficului (SPST). Abaterile pentru care au fost aplicate sancţiunile au vizat atât încălcarea prevederilor H.C.L 68/2003 cu privire la staţionarea autovehiculelor în parcările cu plată şi nerespectarea obligativităţii autoturismelor care efectuează transport persoane în regim taxi de a staţiona doar în locurile de aşteptare special amenajate, în baza H.C.L 131/2009, cât şi deţinerea de către taximetrişti a autorizaţiilor de parcare timp taxi.

Au fost aplicate în total 753 sancţiuni contravenţionale pentru primele două aspecte menţionate, în timp ce un număr de zece taximetrişti au fost sancţionaţi după ce s-a constatat că nu deţin autorizaţie de parcare tip taxi. În cazul acestora, ca sancţiune complementară a fost dispusă suspendarea pe termen de o lună a autorizaţiei de efectuare a activităţii de taximetrie.

Pe de altă parte, un taximetrist a călcat pe bec şi mai rău. După ce a proferat injurii, expresii şi cuvinte jignitoare la adresa agenţilor constatatori din cadrul SPST aflaţi în în exerciţiul funcţiunii, acesta a fost sancţionat contravenţional cu 1.000 lei.

3 Comentarii la "Taximetriştii sătmăreni, arşi la buzunar şi lăsaţi temporar fără autorizaţii"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.