Problemele de mediu fără interes pentru sătmăreni

Campania de întâlnire cu cetăţenii iniţiat de Agenţia pentru Protecţia Mediului (APM) nu a avut impactul scontat. Cei mai interesaţi s-au dovedit a fi locuitorii din Ardud, e adevărat însă că puţin “împinşi de la spate” de către autorităţi.

“E de înţeles. Campania e doar la început aşa că era de aşteptat să nu fie receptat de foarte mulţi oameni. Primăria din Ardud spre exemplu, a mobilizat cetăţeni astfel că participarea a fost destul de bună însă autorităţile locale din Tăşnad, Carei, Satu Mare, Negreşti oaş şi Livada se pare că nu au înţeles mesajul nostru”, explică directorul executiv a APM Satu Mare, Elisabeta Békéssy.
Cu toate acestea, cetăţenii prezenţi la aceste dezbateri au ridicat câteva probleme care merită luate în seamă. Careienii de exemplu, au ridicat problema tăierilor de arbori din Parcul Dendrologic din municipiu. Necesitatea înfiinţării unor adăposturi pentru câinii vagabonzi în Carei şi nu numai dar şi salubrizarea străzilor, colectarea şi eliminarea deşeurilor menajere de la populaţia oraşului dar şi colectarea selectivă a deşeurilor sunt probleme care îşi aşteaptă o rezolvare cât mai urgentă în opinia careienilor.

Întâlnirile continuă şi în luna aprilie

Potrivit şefei APM Satu Mare în condiţiile în care nici dezbaterile publice din luna aprilie nu vor aduce rezultatele aşteptate se va trece la organizarea unor sondaje de opinie în rândul cetăţenilor. “Analiza problemelor sesizate şi depuse în cele 20 de urne distribuite la primării, instituţii şi cotidiene vor fi preluate cu ocazia dezbaterilor publice cu o decalare de o lună, iar răspunsurile la aceste probleme urmează a fi mediatizate”, a precizat Elisabeta Békéssy. Sătmărenii vor avea ocazia să se întâlnească cu angajaţii APM în data de 6 aprilie, de la ora 15.00, în Sala de Şedinţe a Consiliului Local (CL) Satu Mare.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.