Locuri de veci cu plata în rate


Prin completarea capitolului referitor la prestarea serviciilor funerare al regulamentului de funcţionare a cimitirului uman de pe strada Amaţiului, sătmărenii care doresc să-şi amenajeze locuri de veci vor beneficia de facilitatea achitării în rate a lucrărilor funerare. Un proiect de hotărâre pe această temă va fi supus aprobării consilierilor municipali sătmăreni în şedinţa de joi, 31 martie a.c.

Cristian Bozai Vodă, directorul Administraţiei Domeniului Public (ADP) Satu Mare, afirmă că, la preluarea de către ADP a cimitirului, în luna februarie a.c., această facilitate nu era prevăzută în regulamentul de funcţionare. Pentru a se veni în sprijinul persoanelor care nu au posibilitatea de-a achita integral costurile unei lucrări funerare, a fost propusă modificarea regulamentului prin facilitatea privind achitarea lucrărilor în patru rate lunare, consecutive şi egale, cu condiţia achitării unui avans de 50% din valoarea totală a lucrării. Obligaţiile de plată şi termenele de onorare a acestora, vor fi stabilite într-un contract încheiat între ADP Satu Mare şi beneficiar. Pentru a beneficia de posibilitatea plăţii în rate, beneficiarul va depune o solicitare în scris în acest sens.

În prezent, tarifele pentru lucrările funerare în cimitirul uman de pe strada Amaţiului sunt următoarele: bordură fără capac – 2.014 lei, bordură alăturată – 2.654 lei, bordură pentru lucrare funerară pentru copii -1.504 lei, criptă pentru o persoană – 3.683 lei, criptă două persoane suprapuse – 4.430 lei, criptă două persoane alăturate – 5.380 lei, criptă trei persoane suprapuse – 5.503 lei, criptă patru persoane – 7.321 lei, capac – 529 lei.

Un Comentariu la "Locuri de veci cu plata în rate"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.