Sever Şter din nou la cârma Direcţiei Silvice Satu Mare

Începând de joi, 24 martie, Sever Şter este noul director a Direcţiei Silvice Satu Mare. “Am fost numit în urma unei sentinţe definitive în data de 24 martie 2011.

Practic sunt director de vineri dimineaţa, din 25 martie”, explică Sever Şter. Fostul senator social-democrat Sever Şter a fost schimbat din funcţia de director a Direcţiei Silvice în 25 martie 2009. Însă a atacat decizia de schimbare a sa din funcţie invocând legea care prevede că foştii parlamentari nu pot fi schimbaţi timp de doi ani din funcţiile pe care le deţineau înainte de a fi aleşi în forul legislativ al ţării. Legea i-a dat câştig de cauză. Până la numirea în funcţie a lui Sever Şter, funcţia de director a fost îndeplinită de Ioan Mihalca.

Bani pentru drumurile forestiere

Noul director al Direcţiei Silvice Satu Mare are în vedere “rezolvarea situaţiei drumurilor forestiere. Voi face demersuri pentru a obţine fonduri pentru a le întrezine dar şi pentru a le reface în zonele în care au fost distruse”, a declarat Sever Şter. Potrivit şefului Direcţiei Silvice, judeţul Satu Mare are doar un procent de aproximativ 15% acoperit cu păduri, din moment ce media pe ţară este de 26%. “Astfel că se impune să ne ocupăm serios de regenerarea pădurilor. Este una din priorităţile mele. Vorbesc aici de pădurile pe care le avem în administrare sau cele pentru care avem un contract de administrare. Trebuie ştiut că există păduri care sunt ale Bisericii sau a Consiliilor Locale (CL). Cu aceştia avem încheiate contracte de administrare. În ceea ce priveşte pădurile particulare, acolo nu putem interveni dacă proprietarul nu doreşte”, explică Sever Şter. Noul director a Direcţiei Silvice Satu Mare este deschis şi pentru crearea de fonduri forestiere. “În acest caz trebuie ştiut că suprafaţa minimă pe care se poate înfiinţa o pădure este de 20 ha. Explicaţia este cât se poate de simplă. Mediul forestier împreună cu biotopul aferent nu se poate dezvolta decât pe o anumită suprafaţă. Nu se pot înfiinţa păduri pe 20-30 de arii spre exemplu”, spune directorul Direcţiei Silvice Satu Mare.

Un Comentariu la "Sever Şter din nou la cârma Direcţiei Silvice Satu Mare"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.