S-a dat startul Festivalului de Teatru “ROTARACT”

Cea de-a V-a ediţie a Festivalului de Teatru “ROTARACT” a început luni, 28 martie, de la ora 14.00 cu piesa “Patru surori”. Spectacolul a fost pus în scenă de către elevii Liceului Teoretic German “Johann Ettinger” Satu Mare.

Vise ce ne bântuie pe fiecare dintre noi. Fuga de singurătate. Căutarea iubirii şi împlinirii în viaţă. Iată principalele motive aduse în scenă de către elevii-actori care au urcat primii pe scenă în cadrul maratonului teatral de la Satu Mare. Tanţa, Vicy, Babi şi Nelly sunt patru femei singuratice însă cu vise măreţe. Visează despre Paris, castele şi o viaţă plină de îndestulare însă se frământă în mijlocul grijilor cotidiene. Întoarsă de la Paris, Vicy vine să moară “în mocirla de acasă” precum spune arţăgoasa Nelly. Bolnavă dar cu bani, Nelly îşi lasă averea, un castel pe malurile Loire-i şi banii, chiar surorii sale care o necăjea în fiecare clipă: lui Nelly. Însă, aşa cum se întâmplă adesea în viaţă totul ia o întorsătură ciudată şi Nelly care până atunci nu a făcut decât să viseze la bani şi avere nu mai urcă în trenul ce ar fi trebuit să o ducă la Paris. Se întoarce în “mocirla de acasă”. E povestea unor destine ce îşi urmează drumul neavând curajul să ia viaţa în piept pentru a a-şi depăşi condiţia.

Trei zile de spectacole

Spectacolele se desfăşoară atât pe scena Sălii Mari cât şi în Sala “Studio” a Teatrului de Nord. Festivalul continuă marţi, 29 martie şi miercuri, 30 martie, cu alte spectacole puse în scenă de elevi ajutaţi de actorii instituţiei sătmărene. Nu vă rămâne decât să treceţi pragul Teatrului pentru a vedea cu câtă dibăcie se mişcă pe scenă elevii-actori şi de ce nu (?), pentru a învăţa ceva de la … adulţii de mâine. Preţul unui bilet de intrare este de 8 lei pe zi. Vă asigurăm că merită!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.