Sătmăreanca săptămânii – Oana Bozga

Sătmăreanul: Spune-ne câte ceva despre tine
Oana: Mă numesc Oana Carmen Bozga, am 19 ani şi sunt studentă în anul 2 la “Facultatea de  Ştiinte Economice şi Gestiunea Afacerilor” din Cluj-Napoca, secţia “Economie Agroalimentară”. Cu siguranţă v-aţi dat seama din prima fotografie că pasiunea mea este muzica populară.

Sătmăreanul: Cum şi când ţi-ai descoperit pasiunea pentru folclor?
Oana: Nu pot să spun că există un moment anume când mi-am descoperit această pasiune. Eu aş zice că m-am născut cu dragostea pentru folclor, pentru că aşa a vrut Dumnezeu, dar trebuie să menţionez faptul că datorită tatălui meu această pasiune nu s-a stins niciodată, ci dimpotrivă, s-a intensificat.

Sătmăreanul: Care este cântecul tău favorit?
Oana: Având în vedere că sunt foarte multe melodii populare vechi şi că acelea sunt cele mai frumoase, mi-e foarte greu să aleg doar una. În schimb, pot spune că există totuşi o melodie în sufletul meu, de care nu mă satur niciodată să o ascult, şi anume: “ ‘Nalţi îs munţii dorului… ”

Sătmăreanul: Ai un model în carieră?
Oana: Deşi îmi place să fiu independentă şi să cresc prin propriile puteri, am un model în carieră. Este vorba despre cunoscutul interpret de folclor, Ionut Fulea. Este un om deosebit, cu o inimă mare şi el chiar este vrednic de a fi considerat model în carieră şi în viaţă. Mă cunoaşte de când eram micuţă şi după ce a aflat de talentul şi de pasiunea mea mi-a fost alături şi simt că îmi va fi mereu.

Sătmăreanul: Dacă ţi s-ar cere să enumeri câteva lucruri specifice judeţului Satu Mare care ar fi acelea?
Oana: Îl consider un judeţ frumos şi când mă gândesc la lucruri specifice, automat mă gândesc la faptul că este format din trei subzone etnofolclorice: Ţara Oaşului, Ţara Codrului şi Valea Someşului.

Sătmăreanul: La ce te gândeşti prima dată, când spui Satu Mare?
Oana: Frumoasă întrebare…Acum, că locuiesc în Cluj-Napoca, când spun “Satu Mare” mă gândesc automat la părinţii mei, iar apoi la tot ce mă leagă de acest oraş.

Sătmăreanul: Ce îţi place cel mai mult la Satu Mare?
Oana: Deşi nu este un oraş foarte mare, mi se pare un loc primitor, frumos şi aceste lucruri îmi plac mult. De exemplu, când spun “Bucureşti”,  mă gandesc la culoarea gri, dar când spun “Satu Mare”, se deschide totul şi mă gândesc la culoarea…galben.

Sătmăreanul: Ce-ţi displace cel mai mult?
Oana: E o întrebare puţin dificilă, pentru că mulţi mă vor judeca după ce vor vedea răspunsul meu, dar vreau să fiu sinceră. Nu îmi place faptul că nu există puţină voinţă de a dezvolta acest oraş, fiecare trăieşte doar pentru el, iar în ceea ce priveşte domeniul în care eu activez, pot spune, cu durere de suflet, că nu este ceea ce ar trebui să fie. Datorită acestui lucru, prefer să mă stabilesc în Cluj-Napoca, unde mi s-au deschis deja multe portiţe şi unde oamenii sunt dispuşi să îi ajute pe cei care sunt dornici de afirmare.

Sătmăreanul: Dacă ar fi să poţi să emigrezi oriunde în lume ce ţară ai alege şi de ce?
Oana: România! De ce? Pentru că este ţara unde m-am născut şi nu vreau să o părăsesc niciodată, chiar dacă aş avea toate posibilităţile de a emigra într-o ţară mult mai dezvoltată. Sunt româncă şi mă mândresc cu asta!

Sătmăreanul: Dacă într-o zi ai prinde peştişorul de aur ce i-ai cere?
Oana: Îmi doresc două lucruri de care să am parte toata viaţa: sănătate şi fericire. Dacă peştisorul de aur mi le poate oferi, îl aştept cu drag. Bineînţeles, că pe lângă acestea îmi doresc şi o carieră stralucită, pentru a-i bucura pe toţi cei dragi mie şi nu numai.


Cum este Oana?

Cel mai mult îmi place să: zâmbesc, să cânt şi să iubesc
Calităţi: generoasă, sufletistă, sociabilă, ambiţioasă
Defecte: prea sensibilă, uneori pesimistă
Urăsc să: fiu minţită sau să fiu contrazisă când am dreptate
În timpul liber îmi place să: dorm şi să vizitez mănăstiri
Cartea preferată: “Love story” de Erich Stegal
Mi-ar plăcea să: fiu un motiv de bucurie pentru toţi cei care mă iubesc şi să mă ajute Dumnezeu să nu dezamăgesc pe nimeni vreodată, dar nici eu să nu fiu dezamagită.

9 Comentarii la "Sătmăreanca săptămânii – Oana Bozga"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.