Opt premii pentru elevii sătmăreni la “Chimexpert”

Concursul naţional de chimie “Chimexpert” şi-a desemnat câştigătorii. Festivitatrea de premiere a avut loc duminică, 27 martie, de la ora 10.00 în Sala Mare a Teatrului de Nord Satu Mare.

260 de elevi din toată ţara şi-au dat întâlnire la Satu Mare la cea de-a VII-a ediţie a Concursului naţional de chimie “Chimexpert”. După o zi întreagă de teste şi prezentări de postere juriul a desemnat cei mai buni dintre … cei mai buni. În urma rezultatelor obţinute oltenii şi moldovenii s-au dovedit a fi cei mai pregătiţi în ştiinţele chimiei.

Trei premii pentru elevii din Negreşti Oaş

La ediţia din acest an a concursului elevii din judeţul Satu Mare au obţinut un număr de opt premii. Două eleve de clasa a VII-a, Andreea Paula Dan de la Liceul Teoretic Negreşti Oaş şi Diana Chereji de la Grup Şcolar Industrial Tăşnad s-au clasat pe locul II la concursul din acest an. Negreştenii au mai punctat de două şi au obţinut şi două locuri III. Anişoara Vida şi Benjamin Oros au reuşit să-şi facă loc pe unltima treaptă a podiumului. La clasa a VIII-a sătmărenii nu au obţinut niciun premiu. La cei de clasa a IX-a, Tudor Orha de la Colegiul Naţional “Mihai Eminescu” şi Mihăiţă Raul Pop de la Colegiul Naţional “Doamna Stanca” s-au clasat pe locul III.

Premii de excelenţă pentru Cristina Drăgan şi Tudor Orha

La clasa a XI-a judeţul Satu Mare a acaparat un premiu III care merge la Colegiul Naţional “Doamna Stanca” în mâinile Iuliei Cristina Drăgan. Cea mai bună chimistă din Satu Mare în rândul elevilor de clasa a XII-a s-a dovedit a fi eleva Colegiului Naţional “Kölcsey Ferenc”, Zséke Tóth Réka. Sătmărenii au mai obţinut şi două premii de excelenţă înmânate de prof. univ. Ioan Sandu de la Universitatea “Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi. “Este vorba despre cele mai reuşite postere. De ideile care au cele mai multe şanse de reuşită în practică”, a precizat profesorul ieşean. Cristina Drăgan şi Tudor Orha sunt cei doi elevi sătmăreni care au obţinut şi câte un premiu de excelenţă. De asemenea au fost premiaţi şi organizatorii ediţiei din acest an a Concursului “Chimexpert”.

La Festivitatea de premiere au fost prezenţi: inspectorul general din cadrul Ministerului Educaţiei şi Cercetării, Daniela Bogdan, profesorul universitar Ioan Sandu de la Universitatea “Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi, inspectorul general adjunct al Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Satu Mare, Ladislau Kónya şi inspectorul de specialitate din cadrul IŞJ Satu mare, Mariana Sălăjan.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.