Mici sincope poliţieneşti

La Satu Mare, festivităţile organizate de Ziua Poliţiei au scos în evidenţă unele sincope, în ciuda faptului că, după principiul mulţi văd, puţini pricep, redarea lor a fost expusă pe repede înainte. Cel mai penibil moment s-a produs, evident, la anunţarea numelor a două cadre avansate în grad înainte de termen. În realitate, de această onoare s-a bucurat un singur poliţist, deoarece celălalt, şeful Biroului Poliţiei Rutiere, a fost pus la index, din motive chipurile neprecizate de către superiorii de la Bucureşti. Şi, culmea penibilului, după ce poliţistului în cauză i-a fost acordat deja gradul pe plan local, iar la festivitate ar fi trebuit să se prezinte ca proaspăt subcomisar. Noroc că omul nu s-a prezentat.

Tot de Ziua Poliţiei, înainte ca în sala Casei de Cultură a Sindicatelor să înceapă festivităţile, într-un cartier din Sătmar hoţii au sărbătorit evenimentul în stilul care i-a consacrat: dând o spargere de toată frumuseţea, care nu ne amintim să fi fost consemnată în nota de evenimente.
Totuşi, pentru a infirma zvonurile că poliţiştii sunt doar nişte duri, cei din Satu Mare s-au distrat pe cinste de ziua lor. De două ori. Prima dată, imediat după festivităţi, la o petrecere destinată exclusiv bărbaţilor. A doua oară sâmbătă, după Ziua Poliţiei, tot la Poiana Codrului, dar de data aceasta însoţiţi de consoarte. Că vorba ceea, decât o singură cheltuială, mai bine două, că de, suntem contemporani cu vremea caschetelor aruncate de pământ cu furie din cauza crizei cu care se confruntă – şi se plâng! – inclusiv poliţiştii.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.