De luni sunteți invitați la teatru

Luni, 28 martie, începe cea de-a V-a ediţie a Festivalului de Teatru “ROTARACT” la care în acest an s-au înscris nu mai puţin de 28 de trupe de elevi. Spectacolele vor avea loc atât în Sala Mare a Teatrului de Nord Satu Mare cât şi în Sala “Studio” a instituţiei.

28 de spectacole şi trei zile de teatru la Satu Mare. Evenimentul cultural va debuta luni de la ora 14.00, în Sala Mare a Teatrului de Nord. Cei care vor urca primii pe scenă vor fi elevii Liceului Teoretic German “Johann Ettinger” din Satu Mare care vor prezenta spectacolul “Patru surori”. “Dar ce se va întâmpla a doua zi?” se întreabă şi încearcă să găsească răspunsul trupa de elevi a Colegiului Naţional “Mihai Eminescu”. Ei vor urca pe scenă de la ora 16.00. Nici marii clasici ai teatrului nu au fost uitaţi de către tinerii actori. Elevii Liceului de Artă “Aurel Popp” din Satu Mare vin cu un spectacol devenit deja clasic “Conul Leonida faţă cu reacţiunea”, născut din pana lui I.L. Caragiale. Piesa va putea fi vizionată de la ora 17.30. Un cântecel pentru copii se pare că a inspirat elevii Colegiului Naţional “Doamna Stanca” care s-au gândit să pună în scenă de la ora 18.30, un spectacol cu un titlu cât se poate de atrăgător “Un elefant se legăna”.

Spectacole şi în Sala „Studio”

Sala “Studio” a Teatrului de Nord Satu Mare va găzdui luni, cinci spectacole. Prima reprezentaţie va avea loc de la ora 15.00 când vor urca pe scenă elevii Şcolii cu clasele I-VIII nr. 1 din Carei cu “Visul unei nopţi de vară”. Apoi, vine rândul trupei de teatru de la Şcoala cu clasele I-VIII “Grigore Moisil” cu spectacolul “Telefonul” ce va începe de la ora 16.00. “Monolog” va fi pusă în scenă de la ora 16.30 de către elevii Colegiului Naţional “Mihai Eminescu” din Satu Mare. Trupa Şcolii de Arte Satu Mare vine cu piesa “Maestrul” de la ora 17.00. Ultimul spectacol al zilei va fi “Experimentul”, o reprezentaţie a trupei “B.E.M.” care va urca pe scenă de la ora 19.00. Maratonul teatral continuă şi marţi, 29 martie cu alte nouă spectacole jucate alternativ pe cele două scene a Teatrului de Nord Satu Mare.

Un Comentariu la "De luni sunteți invitați la teatru"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.