“Primăveri interioare” lansat la Liceul de Artă “Aurel Popp”

Patru poeţi sătmăreni au lansat vinerei, 25 martie, un volum de antologie lirică. Evenimentul cultural a avut loc în sala festivă a Liceului de Artă “Aurel Popp” din Satu Mare.

Corina Petrescu, Liliana Lazăr, Dumitru Ţimerman şi Ioan Andreica sunt cei patru semnatari a antologiei de lirică ce a văzut lumina tiparului cu puţină vreme în urmă la Editura “Eco Print” din Satu Mare. “Primăveri interioare” vine cu un buchet de poezii ce vorbesc despre sentimente, renaşterea naturii, “dar şi despre primăvara interioară”, spune poetul Dumitru Ţimerman. Volumul conţine 80 de poeme ce cântă natura şi iubirea.

Un nou cenaclu literar: “Artele frumoase”

Lansarea volumului de poezie “Primăveri interioare” a fost organizat de Liceul de Artă “Aurel Popp” şi cenaclul “Artele frumoase” din Satu Mare. “De fapt este vorba despre un cenaclu virtual unde iubitorii de poezie pot citi creaţiile altora. Cenaclul a luat fiinţă în luna ianuarie a acestui an iar prima materializare al acestui grup literar este acest volum de poezie. Pe viitor vom veni şi cu altele deoarece arta nu poate să moară. Astfel de grupuri literare virtuale există şi în alte oraşe, de acolo mi-a venit ideea. Mi-am zis: de ce nu am putea şi noi să facem un asemenea cenaclu? Şi iată că am reuşit”, spune poetul Ioan Andreica.

Elevii au pregătit un program artistic

Elevii liceului de Artă “Aurel Popp” Satu Mare au pregătit cu această ocazie un mic program artistic interpretând fragmente din compoziţiile marilor clasici. “Muzica se îmbină extraordinar de bine cu poezia, ca de altfel cu orice altă artă. E extraordinar să vezi atâta talent la tinerii de astăzi. Poate că unii dintre ei vor scrie şi poezie”, spune în luarea de cuvânt profesorul Ioan Andreica. L eveniment au participat elevi şi profesori dar şi iubitori de literatură din Satu Mare.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.