Ministerul Sănătăţii s-a răzgândit: alocă 5 milioane de lei pentru lapte praf!


Printr-un comunicat de presă din data de 23 martie a.c., Ministerul Sănătăţii anunţă că Direcţiile de Sănătate Publică vor primi în perioada următoarea fonduri pentru a iniţia achiziţia de lapte praf la nivel local. În acest scop, Ministerul Sănătăţii va aloca 5 milioane de lei.
După ce iniţial în bugetele pe 2011 ale DSP-urilor nu au fost prevăzute sume pentru achiziţia de lapte praf, Ministerul Sănătăţii a dat-o cotită şi a decis ca în acest an produsul să fie distribuit, totuşi, dar numai pe criterii medicale, pentru copiii cu vârste cuprinse între 0 şi 12 luni, ale căror mame prezintă contraindicaţii ale alăptării (boli grave: TBC pulmonar activ, neoplazii, caşexie, septicemie, boli psihice grave, scleroză în plăci, insuficienţă renală sau cardiacă, diabet zaharat decompensat, tireotoxicoză, mamă infectată cu HIV, tratamente cu citostatice, diazepine, anticoagulante, radioizotopi, eclampsie). Prescrierea laptelui praf se va face gratuit, ca şi până în prezent, pe reţetă, de către medicul de familie, se mai precizează în comunicatul Ministerului Sănătăţii.

Până la iniţierea noilor achiziţii, Ministerul Sănătăţii va redistribui cantităţile excedentare de lapte praf de la nivelul unor Direcţii de Sănătate Publică la cele care au epuizat stocurile, mai informează Ministerul Sănătăţii.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.