Aproape 5 km parcurşi în 17 minute, la Maratonul Apei


Aproximativ 200 de sătmăreni mari şi mici au ales marţi, 22 martie, să parcurgă pe jos aproape 5 km – distanţa dintre Centrul Nou şi Uzina de Apă de la Mărtineşti – cu prilejul maratonului organizat de SC Apaserv SA pentru a marca Ziua Mondială a Apei. Evenimentul s-a desfăşurat sub sloganul “Milioane de oameni parcurg zilnic zeci de km pentru a avea acces la apa potabilă”, iar la finiş au fost premiaţi atât cei care au ajuns primii, cât şi câştigătorii concursului de fotografii iniţiat de organizatori sub genericul “Apă pentru oraşe”.

Înainte de ora 10:00, stabilită pentru startul competiţiei, în amfitetrul în aer liber din pasajul “Corneliu Coposu”, participanţii la maraton, sportivi de performanţă, elevi de la mai multe şcoli, sătmăreni care au venit din dorinţa de-a face mişcare, dar şi o echipă numeroasă de la Apaserv, îşi făceau de zor încălzirea. Între cei pregătiţi să ia startul s-a aflat şi Adrian Ştef, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare, dar şi inginerul şef al SC Apaserv SA, Matuz Bela. Startul competiţiei a fost dat de viceprimarul Kereskenyi Gabor, care, pentru a nu-i rata pe primii sosiţi la finiş, a preferat să se deplaseze cu maşina la Uzina de Apă.

După cum era de aşteptat, primii care au ajuns la Uzina de Apă după parcurgerea celor 4,85 km, au fost trei sportivi de performanţă. Primul a fost Claudiu Gorgan, în vârstă de 21 ani, student la Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport din cadrul Universităţii “Babes Bolyai” Cluj Napoca, fost campion naţional la Maratonul României, organizat anul trecut la Bucureşti, care a ajuns la Uzina de Apă în doar 17 minute. Al doilea a sosit Alin Câmpean, de 17 ani, elev la Liceul cu Program Sportiv Satu Mare, care a parcurs distanţa în 17, 33 minute, iar al treilea a fost Florin Chira de 22 ani, student la Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport din cadrul filialei sătmărene a Universităţii “Vasile Goldiş”, cu un timp de 18 minute.
De la ora 12:00 a avut loc festivitatea de premiere atât a câştigătorilor maratonului, cât şi a celor care au trimis fotografii pentru concursul “Apă pentru oraşe”. Din cele 120 de fotografii trimise, doar trei au fost premiate. Premiul I a revenit Ralucăi Nistor, de la Colegiul Naţional “Mihai Eminescu”, premiul II a fost acordat Roxanei Bogdan de la Colegiul “Doamna Stanca”, iar locul III Csintiei Boloş de la Şcoala Generală “Bălcescu Petofi” Satu Mare.

2 Comentarii la "Aproape 5 km parcurşi în 17 minute, la Maratonul Apei"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.