Trubaduri de Satu Mare


Doi liceeni din Satu Mare, care au reuşit să înfrunte mentalităţile românilor cu privire la unele manifestări neconvenţionale, cântă în aer liber pentru a-şi face rost de banii necesari pentru vacanţă ori în scopul cumpărării a ceea ce au nevoie, fără a aglomera bugetul părinţilor. Joi seara, Marius Goie şi Ionuţ Nechita se aflau în pasajul “Ştefan Ruha” din centrul oraşului, şi oricine a trecut pe acolo n-a rezistat tentaţiei de-a se opri să-i asculte, mai ales că repertoriul liceenilor este nu doar foarte variat, ci şi surprinzător, iar talentul acestora nu poate fi contestat.

Iniţiativa de-a cânta într-un cadru neconvenţional pentru toţi cei dispuşi să-i asculte, îi aparţine lui Marius Goie. Adolescentul, acum elev în clasa a XI-a la Liceul de Artă “Aurel Popp”, a avut prima experienţă de acest fel anul trecut, când, împreună cu un alt prieten, au cântat într-un local din Centrul Nou, dar şi afară, în piaţa “25 Octombrie”. Bănuţii strânşi prin muncă cinstită au fost folosiţi pentru ceea ce aveau nevoie băieţii.

Anul acesta, din nou, Marius Goie, acum acompaniat de Ionuţ Nechita, elev în clasa a XII-a la Colegiul Naţional “Mihai Eminescu”, cântă pentru a-şi strânge banii necesari achiziţionării unei instalaţii de sunet. “De obicei cântâm în parc, dar acuma că plouă, ne-am retras aici, în pasajul ce duce înspre Filarmonica “Dinu Lipatti”. Singura noastră problemă e întunericul, dar reuşim să ne facem remarcaţi prin vocea noastră şi piesele pe care le interpretăm” – ne-a spus Marius Goie.

Pentru sceptici, cârcotaşi şi cei gata să-i arate cu degetul pe cei doi tineri care fac un ban cinstit prin munca lor, spunem că Marius Goie este nu numai un adolescent serios ci şi foarte talentat, care şi-a confirmat harul la diverse concursuri de interpretare. Între altele, una dintre aceste competiţii este festivalul concurs de muzică interliceal “Muzica inimii mele”. În anul 2009, Marius Goie a obţinut marele trofeu al concursului, iar vocea lui confirmă că, dacă va decide să urmeze acest drum, ar putea avea o evoluţie spectaculoasă în peisajul muzical din România.

2 Comentarii la "Trubaduri de Satu Mare"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.