Medicii de familie sătmăreni rămân fermi pe poziţie: nu semnează contractul cu CJAS!

Medicii de familie din Satu Mare rămân fermi pe poziţie: nu vor semna noul contract-cadru cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate dacă până la sfârşitul lunii Ministerul Sănătăţii nu va ţine cont de doleanţele lor cu privire la asigurarea fondurilor. Călin Bumbuluţ, preşedintele Asociaţiei Judeţene a Medicilor de Familie Satu Mare afirmă că, în şedinţa lunară organizată joi, 17 martie, medicii de familie s-au declarat decişi în continuare să refuze semnarea noului contract-cadru, aşa cum vor proceda şi colegii lor din întreaga ţară. De altfel, în acest sens a fost făcută şi notificare la adresa Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, imediat după adunarea generală a Federaţiei Naţionale a Patronatelor de Medicină de Familie, organizată la Bucureşti, la mijlocul lunii februarie.

Cu toate că refuzul medicilor de-a semna noul contract-cadru este ferm, Călin Bumbuluţ afirmă că aceştia speră ca, totuşi, până la sfârşitul lunii să intervină schimbări care să le fie favorabile atât lor, cât şi pacienţilor. Decizia finală, şi mai ales ce se va întâmpla cu pacienţii începând cu 1 aprilie, dacă nu va fi semnat contractul-cadru pe anul 2011, va fi cunoscută după data de 26 martie, când se va încheia la Bucureşti seria de acţiuni iniţiate de medicii din toată ţara.

“Dacă Ministerul Sănătăţii nu va ţine cont de cerinţele noastre, pacienţii vor avea de suferit. Noi vom lucra, probabil, fără bani, o perioadă, dar riscăm să fim părăsiţi de asistentele medicale, pe care nu le vom putea plăti. Totodată, nemaiavând contract cu CJAS, nu vom putea elibera reţete în regim compensat şi gratuit, ceea ce îi va afecta foarte tare pe pacienţi” – ne-a declarat Călin Bumbuluţ.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.