Închidere de proiect şi lansare de reviste la CCD Satu Mare

Lansarea a două reviste şi închiderea unui proiect educaţional a făcut ca profesori din toate colţurile judeţului să-şi de-a întâlnire în Sala de şediţe a Casei Corpului Didactic (CCD). La evenimentul de vineri, 18 martie, au fost prezenţi atât directorul CCD Satu Mare, Sanda Neşte cât şi inspectorul general al Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Satu Mare, Mariana Popa.

Întâlnirea a debutat cu lansarea revistei “Şcoala sătmăreană”, o publicaţie în care profesorii din tot judeţul au posibilitatea de a-şi vedea tipărite articolele. “Este vorba despre o revistă semestrială iar astăzi mai bine-zis organizăm o relansare având în vedere faptul că publicaţia nu a mai apărut din 2009 încoace”, spune Sanda Neşte. Potrivit interlocutoarei la această pauză în apariţia revistei au concurat mai mulţi factori. Pe de o parte a fost vorba despre lipsa de bani dar şi numărul mic de angajaţi pe care îi are CCD care să lucreze la editarea publicaţiei.

Revista “Eroii Neamului” a fost reeditată

O a doua revistă care a fost lansată în cadrul întâlnirii de vineri este publicaţia trimestrială “Eroii Neamului”, editată de Voicu Siket. Este vorba despre o revistă cultural-istorică în paginile căreia se pune un accent deosebit pe cunoaşterea atât a trecutului acestor ţinuturi cât şi a tradiţiilor şi vieţii culturale a Sătmarului. “Voi dona 150 de numere bibliotecilor din judeţ. De altfel, revista nu a mai apărut din 1996, aceasta de acuma fiind de fapt o reeditare”, a declarat Voicu Siket.

Profesorii au învăţat să lucreze cu calculatorul

În ultima parte a întâlnirii profesorii care au urmat cursul de E-learning organizat de CCD Satu Mare şi-au primit diplomele.”Este vorba despre un curs pilot cu 25 de profesori. Cursul a fost concentrat în 20 de ore deşi ar fi fost nevoie de mult mai mult timp pentru învăţarea acestor noi tehnologii educaţionale care ne invadează pe zi ce trece. În cadrul cursului profesorii au învăţat atât cum să lucreze mai bine cu calculatorul cât şi cum pot folosi tehnologia informatică la cursurile de la clasă”, explică Sanda Neşte.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.