50 milioane euro pentru drumurile din judeţul Satu Mare


Reprezentanţii Consiliului Judeţean Satu Mare se vor deplasa în data de 23 martie la Bucureşti, pentru a prezenta, la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului (MDRT), lista cu obiectivele propuse în vederea finanţării prin intermediul programului denumit “Reabilitarea şi modernizarea a 10.000 km drumuri de interes judeţean şi drumuri de interes local”, aprobat prin HG nr.5302010.

Suma prevăzută în acest scop pentru judeţul Satu Mare se cifrează la 50 milioane de euro. În conformitate cu cele prevăzute în HG menţionată, pentru facilitarea organizării licitaţiilor, Satu Mare a fost asociat cu judeţul Maramureş, în fiecare dintre judeţe urmând a fi realizate lucrări de câte 50 milioane euro.

Listele ce vor fi prezentate la MDRT de către reprezentanţii Consiliului Judeţean Satu Mare includ lucrările pe care şefii din administraţie ar dori să fie executate, atât pe drumurile judeţene, cât şi pe acelea comunale. În lista drumurilor judeţene sunt incluse 13 poziţii, respectiv lucrări pe o lungime totală de 117, 64 km. În ceea ce priveşte drumurile comunale, lista are 37 de poziţii, iar lungimea totală a drumurilor care se speră că vor fi acceptate pentru finanţare este de 207,11 km. Una dintre cele mai importante poziţii inclusă în listă se referă la modernizarea bulevardului Cloşca, parţial, şi a drumului către Sătmărel.
Rămâne de văzut câte dintre obiectivele incluse în cele două liste vor fi aprobate pentru finanţare din cei 50 milioane euro.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.