Continuă cursa pentru potul de 10.000 de euro


Până în prezent 14 firme tip SRL-D şi-au depus planurile de afaceri online potrivit evidenţelor Agenţiei pentru Implementarea Proiectelor şi Programelor pentru IMM-uri (AIPPIMM). Potrivit consilierului Centrului de Informare, Asistenţă şi Instruire Satu Mare, Cristian Raţiu „până în prezent 46 de firme şi-au făcut rezerva de de denumire la Registrul Comerţului, o parte au început formalităţile de înregistrare iar alţii au obţinut deja certificatul de SRL-D. Este vorba de aproximativ 30 de firme. Dintre aceştia 14 şi-au depus planurile de afaceri online. Trebuie spus că sunt firme care nu doresc să intre în cursa pentru cei 10.000 de euro mai ales că şi ei mai trebuie să vină cu o parte din bani. Unii se înregistrează doar pentru a beneficia de unele facilităţi precum garantarea a cel mult 80% din valoarea unui credit sau scutirea de la plata contribuţiilor de asigurări sociale”.

Suntem mai „harnici” decât maramureşenii

Evidenţele AIPPIMM arată că judeţul Satu Mare este la egalitate cu Bucureştiul dar sub Cluj unde şi-au depus planurile de afaceri 22 de firme şi Alba care ne depăşesc şi ei cu trei înregistrări. Însă am depăşit judeţul vecin, Maramureş, unde nu s-au înregistrat decât 12 firme tip SRL-D. „Din informaţiile pe care le deţinem, alte câteva firme debutante sătmărene se află în stadiul de a-şi finaliza planurile de afaceri, pe care şi le vor înscrie online în zilele următoare. Totodată, mai sunt tineri întreprinzători care s-au decis în ultimele zile să îşi constituie o firmă de tip SRL-D. În măsura în care aceştia îşi finalizează procedurile de înmatriculare se vor putea înscrie online în vederea obţinerii finanţării nerambursabile”, explică Cristian Raţiu.

Ce se întâmplă cu firmele care nu obţin finanţarea?

În situaţia în care firma de tip SRL-D nu obţine finanţare nerambursabilă mult dorită, aceasta îşi poate desfăşura activitatea şi beneficiază de toate facilităţile menţionate în Ordonanţa nr. 6/02.02.2011.
“Este vorba de garantarea prin Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM) a cel mult 80% din valoarea unui credit, dar nu mai mult de 80.000 euro şi/sau scutirea de la plata contribuţiilor de asigurări sociale datorate de angajatori aferente veniturilor a maxim patru salariaţi, pe durata a trei ani, la nivelul câştigului mediu lunar pe economie. De asemenea, atât timp cât are statutul de societate debutantă se poate reînscrie pentru obţinerea alocaţiei financiare nerambursabile şi în anii următori, sau poate aplica pentru obţinerea de finanţări prin alte programe”, explică Cristian Raţiu.

Unde se pot obţine informaţii suplimentare?

Pentru informaţii detaliate referitoare la acest program, cât şi la alte programe care urmează a fi lansate în scurt timp, întreprinzătorii începând de la tinerii debutanţi până la cei cu ani de activitate în spate se pot adresa în continuare Centrului de Informare, Asistenţă şi Instruire Satu Mare, care funcţionează în clădirea Camerei de Comerţ şi Industrie, la etajul II sau la numerele de telefon 0261-711243, telefon mobil 0757-108574, 0732-813414 sau 0771-365487. De asemenera celor interesaţi li se pune la dispoziţie şi o adresă de email: cristian.ratiu@aippimm.ro.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.