Micii pianişti se întrec la Satu Mare


83 de concurenţi din 14 judeţe ale ţării se întrec azi, 12 martie, în măiestria de a cucerii claviatura pianului la unul dintre cele mai prestigioase competiţii muzicale din ţară. Concursul naţional de interpretare pian “Roland” – “Prietenii Muzicii”, a ajuns în acest an la cea de-a III-a ediţie. Organizatorul principal al acestei competiţii este Palatul Copiilor Satu Mare în colaborare cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Satu Mare ajutat şi de câţiva sponsori.

La deschiderea festivă a concursului de rang naţional au fost prezenţi: Mircea Câcu, directorul Palatului Copiilor Satu Mare, Marcel Sabo, directorul Liceului de Artă Satu Mare, Paula Ştefan din partea Comitetului de părinţi a Palatului Copiilor Satu Mare iar reprezentanta elevilor la evenimentul cultural de sâmbătă este Tabita Cisma, amfitrioana Concursului naţional de pian.

Muzica a luat apoi locul mesajelor de salut, iar primii care au urcat pe scenă au fost cei mai mici concureţi, copiii de şase ani. De altfel, competiţia reuneşte elevi cu vârstele cuprinse între 6 şi 17 ani.

Spectacol prezentat de elevii de la Palatul Copiilor Satu Mare

După evoluţia scenică a celor 83 de copii juriul s-a retras pentru deliberări, în jurul orei 17.00. Locul micilor pianişti a fost luat de copiii care frecventează cercurile de dans modern, muzică uşoară şi muzică populară de la Palatul Copiilor din Satu Mare. Pe scena Filarmonicii de Stat “Dinu Lipatti” din Satu Mare au urcat Ansamblul folcloric “Codrişorul” condus de profesorul Nicolae Miclăuş, copiii Cercului de dans modern coordonat de Adina Raţiu dar şi formaţia de muzică uşoară “Inedit”, pregătit de profesorul Sorin Berindei.

Când emoţiile sunt la maxim …

După o oră şi jumătate de deliberări, juriul a revenit în sală. Emoţiile au fost la maxim atât în rândul copiilor şi a profesorilor coordonatori cât şi în rândul părinţilor. Elevii din Satu Mare au avut o evoluţie de excepţie la cea de-a III-a ediţie a Concursului naţional de interpretare pian “Roland” – “Prietenii muzicii”. Toţi cei 18 elevi pregătiţi de profesoara Mariana Moga de la Palatul Copiilor din Satu Mare la care se mai adaugă un elev de la Şcoala de Arte Satu Mare, unul de la Casa de Cultură din Ardud şi un pianist din Carei s-au clasat pe unul din primele trei locuri. Pentru clasamentul final, juriul a ţinut cont de vârsta şi anul de studiu al fiecărui elev în parte. Ocupanţii primului loc de la fiecare an de studiu şi categorie de vârstă vor reprezenta judeţul Satu Mare şi România la concursurile internaţionale de pian de la Iaşi şi Bucureşti care vor avea loc în luna mai a acestui an. Iată şi rezultatele finale obţinute de elevii din judeţul Satu Mare la competiţia din 12 martie la Concursul naţional de interpretare pian „Roland” – „Prietenii muzicii” ediţia 2011:

Anul I de studiu

Categoria preşcolari:

1. Adrian Bartoş – Casa de Cultură Ardud
2. Teofana Duba – Palatul Copiilor Satu Mare

Categoria de vârstă 7-10 ani:

1. Daria Grad – Palatul Copiilor Satu Mare
2. Mihăiţă Buzilă – Palatul Copiilor Satu Mare
3. Casian Duba – Palatul Copiilor
Iulia Pop – Palatul Copiilor
Claudia Dobran – Palatul Copiilor

Anul II de studiu

Categoria de vârstă 7-10 ani:

1. Iulia Ştefan – Palatul Copiilor
Andrei Bâce – Palatul Copiilor

Anul III de studiu

Categoria de vârstă 7-10 ani:

1. Barla Beáta – Palatul Copiilor
Emily Silaghi – Palatul Copiilor
Ráck Réka – Palatul Copiilor
Adina Câţcovan – Casa de Cultură Municipală Carei

Categoria de vârstă 11-16 ani:

1. Adelin Buricea – Palatul Copiilor

Anul IV de studiu

Categoria de vârstă 7 – 10 ani:

1. Georgiana Bura – Palatul Copiilor

Categoria de vârstă 11-16 ani:

1. Andrei Boca – Palatul Copiilor
Hütter Vince – Şcoala Populară de Arte Satu Mare

Anul V de studiu

Categoria de vârstă 11-16 ani:

1. Alin Mariţa – Palatul Copiilor

Anul VI de studiu

Categoria de vârstă 11-16 ani:

1. Sara Berci – Palatul Copiilor
Alina Mariţa – Palatul Copiilor

Anul VII de studiu

1. Varga Diana – Palatul Copiilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.