Incendiu la un service auto de pe Bariţiului

Incendiul izbucnit azi, la un service auto de pe strada Gheorghe Bariţiu nr. 38, era cât pe ce să se transforme într-o tragedie. Mai ales că în interiorul cabinei de vopsit care a luat foc se afla o maşină iar alte două autoturisme se aflau în interiorul service-ului aparţinând de firma SC Autodir Trans SRL administrat de Norbert K.

“Pompierii au ajuns la scurt timp după izbucnirea incendiului. Pericolul era cu atât mai mare cu cât în cabina de vopsit de unde a pornit focul era o maşină iar alte două erau în service. Este vorba despre un Fiat Scudo, un WV Pasat şi un Mercedes. Mai mult decât atât în incinta service-ului mai erau şi două tuburi de oxigen. Deci în orice moment se putea produce o explozie care punea în pericol şi clădirile învecinate”, explică purtătorul de cuvât al Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă ISU “Someş” Satu Mare, Aurel Ulici. Având în vedere complexitatea intervenţiei, pompierilor le-a luat o oră să stingă incendiul.

Focul a mistuit tabloul electric al cuptorului şi izolaţia electrică a halei. De asemenea, s-au degradat două aparate de sudură, cabina de vopsit, acoperişul atelierului pe o suprafaţă de aproximativ 150 metri pătraţi, uşile de la intrare, instalaţia de aer comprimat. De “furia” focului nu au scăpat nici maşinile aflate în interiorul service-ului.

Astfel, maşina Fiat Scudo a rămas cu stopurile din spate, şpoilerul spate şi vopseaua distrusă pe o suprafaţă de aproximativ 30%. WV Pasat are vopseaua degradată pe o suprafaţă de aproximativ 20% iar Mercedes-ul a rămas cu farurile din spate, compartimentul motor, oglinzile retrovizoare, tapiţeria internă şi vopseaua pe toată suprafaţa maşini distrusă.

Din primele cercetări reiese că incendiul a fost declanşat de un scurtcircuit electric provocat de tabloul electric al cabinei de vopsit. Valoarea pagubelor este de aproximativ 250.000 lei.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.