Şcoala … „cimitir al tinereţii mele”

Mii de elevi din judeţ au rămas corigenţi la una sau mai multe materii în primul semestru a anului şcolar 2010-2011. Alte câteva sute s-au ales cu notele scăzute la purtare. Şi, să nu uită nici de elevii exmatriculaţi.

Potrivit evidenţelor Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Satu Mare în primul semestru a anului şcolar 2010-2011, au rămas corigenţi 2.286 de elevi. Cei mai mulţi au întâmpinat probleme la o singură materie (1.242 de elevi), 476 la două materii, 290 de elevi au rămas corigenţi la trei materii de studiu dar nu sunt puţini nici cei care au adunat patru sau mai multe corigenţe. Potrivit statisticilor instituţiei 278 de elevi din judeţ sunt corigenţi la cel puţin patru materii.

Sute de elevi cu notele scăzute la purtare

Situaţia nu stă prea bine nici în ceea ce priveşte notele la purtare. Aruncând o singură privire peste statisticile primului semestru reiese că 63 de elevi din ciclul primar s-au ales cu notele scăzute la purtare, până la 7. Cei mai mulţi învăţăcei cu probleme s-au dovedit a fi cei din ciclul gimnazial (608 elevi cu notele scăzute la purtare), apoi vin liceeni cu 360 de elevi. La aceştia se mai adaugă 27 de elevi de la învăţământul seral şi 57 de la şcolile cu profil industrial. Nu sunt puţini nici cei care au notele la purtare mai mici decât 7. 155 de elevi din clasele V-VIII, 69 de liceeni, un elev de la seral, şase de la şcolile industriale dar şi şapte copii din clasele primare s-au văzut cu notele la purtare mai mici decât 7. Principala cauză a scăderii notei la purtare sunt absenţele, susţin profesorii.

Au fost exmatriculaţi 76 de elevi

În primul semestru al acestui an şcolar, la nivel de judeţ au fost exmatriculaţi 32 de liceeni, 32 de elevi de la învăţământul seral, şapte de la profil industrial dar şi cinci elevi care frecventau cursurile şcolilor postliceale. Şi în acest caz absenţele sunt cele care au înclinat balanţa pentru luarea unei asemenea hotărâri limită.

Un Comentariu la "Şcoala … „cimitir al tinereţii mele”"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.