Proiecte mari pentru un partid încă nenăscut

Conducerea Comitetului de iniţiativă pentru formarea organizaţiei judeţene a Partidului Poporului (PP) a organizat miercuri, 9 martie, de la ora 15.00 o conferinţă de presă. Cu toate că la nivel naţional PP nu este încă înregistrat la tribunal, reprezentanţii sătmăreni s-au gândit să iasă în public şi să-şi prezinte proiectele politice. La conferinţa de presă au fost prezenţi preşedintele Comitetului de iniţiativă judeţean, Dorin Pop, vipreşedintele pe judeţ Vasile Sima, preşedintele organizaţiei din Pomi, Vasile Barbur şi preşedintele organizaţiei municipale Petru Ardelean.

Construirea a cel puţin 20.000 de locuinţe sociale, înfinţarea unei societăţi naţionale „Averea poporului”, la care fiecare cetăţean a României să fie acţionar şi confiscarea averilor ilicite sunt doar câteva dintre proiectele noii orientări politice. Cu toate acestea, Dorin Pop spune că ei nu se gândesc încă la alegerile locale deoarece „mai avem timp. Noi nu ne gândim la ciolan. Noi vrem să construim”.

PP are peste 800 de simpatizanţi

Potrivit viitorului preşedinte a organizaţiei judeţene, PP are simpatizanţi în 32 de localităţi respectiv 835 de persoane care au semnat deja adeziunile. Cu toate acestea Dorin Pop recunoaşte că două organizaţii comunale nu au decât preşedinţi. “Având în vedere că partidul nu este încă legal constituit, cei 835 de simpatizanţi nu au semnat decât adeziunile la orientarea noastră. Deoarece, încă nu suntem statutari”, explică Dorin Pop.

„Nici de dreapta … nici de stânga”

În ceea ce priveşte viitorul politic a noii formaţiuni, liderii sătmăreni susţin că nu se vor alia cu nici un alt partid. Motivaţia vine chiar din partea viitorului preşedinte al organizaţiei judeţene. “De 21 de ani, poporul o duce tot mai greu. La noi în partid va putea veni oricine, dar cei care au avut până în prezent funcţii politice nu vor putea candida la alegerile viitoare din partea formaţiunii noastre”, a declarat Dorin Pop. În ceea ce priveşte plasarea pe eşichierul politic românesc, Dorin Pop spune că sunt verticali, “nici de dreapta, nici de stânga”, cu toate că, programul politic prezentat succint în minutele care au urmat, l-a făcut să recunoască o oarecare nuanţă de stânga.

Program stufos şi, greu de dus la capăt

Potrivit liderilor sătmăreni a Comitetului de iniţativă, PP doreşte să de-a, nici mai mult, nici mai puţin de 20.000 de euro celor care vin cu proiecte de afaceri viabile. În special, spune Vasile Barbur, sunt vizaţi tinerii, “deoarece ei sunt viitorul ţării”. “Suntem ţara cu cele mai multe impozite. Interesul nostru este de a reduce cât mai mult numărul acestora. Dorim confiscarea averilor ilicite. Judecătorii şi procurorii să răspundă penal pentru greşelile săvârşite în cursul proceselor. Vrem eliminarea indemnizaţiilor deputaţilor, senatorilor, miniştrilor şi primului ministru. Cetăţenii vor deveni juraţi în instanţele judecătoreşti”, înşiră câteva dintre obiective Dorin Pop. Mai mult decât atât, PP are în plan ca fiecare cetăţean a ţării să devină acţionar la o societate naţională ce va avea numele de “Averea Poporului”.

2 Comentarii la "Proiecte mari pentru un partid încă nenăscut"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.