Scos în stradă din casa cumpărată cu acte în regulă


Sătmăreanul Vasile Grigore Dan împreună cu soţia şi doi nepoţi au fost scoşi în stradă din casa situată pe strada Crinului nr.24, pe care a cumpărat-o cu acte în regulă. Necazurile cu care se confruntă bărbatul de 57 ani şi familia acestuia, au fost relatate marţi, la audienţele organizate de Csehi Arpad, preşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare.

În anul 1985, statul a demolat casa de pe strada Vlad Ţepeş, în care locuia familia lui Vasile Dan Grigore. În locul acesteia, sătmăreanului i-a fost repartizat imobilul de pe strada Crinului nr.24, pentru care, în anul 1998, prin intermediul Comcas, Vasile Grigore Dan a întocmit formalităţile de cumpărare, iar ulterior, în februarie 2002, a achitat-o integral. În toamna aceluiaşi an, Vasile Grigore Dan şi familia sa au fost înştiinţaţi printr-o citaţie că sunt daţi în judecată de foştii proprietari ai imobilului. Cel care a iniţiat acţiunea este o persoană din Satu Mare, mandatată de foştii proprietari şi, cu toate că în prima fază sătmăreanul a avut câştig de cauză, procesul a fost pierdut ulterior la Curtea de Apel Oradea. Vasile Grigore Dan a afirmat marţi că răsturnarea de situaţie a fost determinată de faptul că preşedinta completului de judecată este chiar soţia avocatului angajat de persoana mandatată de foştii proprietari. Bărbatul a mai afirmat marţi că locuinţa pe care a fost nevoit s-o părăsească anul trecut în luna septembrie, a fost împărţită între mandatat şi avocatul acestuia, în baza relaţiilor pe care cei doi le au la Primăria municipiului.

De anul trecut, de când a fost scos în stradă din casa pentru care a plătit 62 milioane lei vechi, Vasile Grigore Dan şi familia acestuia locuiesc pe unde apucă, dar situaţia nu mai poate continua în felul acesta, deoarece, după cum a afirmat disperat bărbatul, “şi neamurile s-au săturat de noi!”

Un Comentariu la "Scos în stradă din casa cumpărată cu acte în regulă"