Izolaţie cu bucluc

Văzând că nu are nicio şansă să o scoată la capăt cu patronul firmei care a efectuat termoizolaţia blocului în care locuieşte, un sătmărean a cerut ajutorul inspectorilor Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) Satu Mare. Necazul a pornit odată cu refuzul unui locatar de la primul etaj al blocului care nu a vrut să-şi izoleze peretele exterior al apartamentului.

Cel care are de suferit cel mai mult este locatarul de la parter, cel care a ajuns cu ponoasele pănă la CJPC. “Omul se plânge că după ploaie şi mai ales acuma după topirea zăpezilor apa se infiltrează între peretele blocului şi materialul termoizolant. Şi toate acestea, spune el, din cauza locatarului de la primul etaj care a refuzat să-şi izoleze şi el peretele care îi revenea în cadrul lucrării. Am mers să verificăm la faţa locului şi am constatat că plângerea depusă are temei, însă de vină este firma care a executat lucrarea. Municitorii trebuiau să închidă şanţul dintre perete şi materialul termoizolant pentru ca apa să nu se infiltreze”, explică şeful CJPC Satu Mare, Valentin Breban.

Patronul firmei e bun de plată

Mai mult decât atât, inspectorii CJPC spun că firma care a efectuat lucrarea nu este aceaşi cu cea care s-a angajat să izoleze blocul. “Am căutat cel puţin două săptămâni după firma respectivă. Până la urmă am constatat că ei nu au făcut decât să preia lucrarea dar au pasat-o mai departe unei alte firme care a făcut cu adevărat termoizolaţia blocului. Procesul verbal pe care l-am întocmit a fost refuzat de către patronul firmei, drept urmare i-am trimis documentul prin poştă”, spune Valentin Breban. Potrivit acestuia, firma a fost amendată cu 5.000 lei, a cărui cuantum scade la 1.000 lei în condiţiile în care plata se face în decurs de 48 de ore. Mai mult decât atât, potrivit inspectorilor CJPC, nu s-a încheiat niciun contract cu locatarii.

2 Comentarii la "Izolaţie cu bucluc"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.