Flori pentru flori, de 8 MARTIE


În semn de omagiu faţă de 8 MARTIE, până şi soarele a strălucit din plin marţi, pentru a le răsfăţa pe femei şi spre bucuria vânzătorilor de flori. În faţa acestora, pe tot parcursul zilei s-au oprit sătmărenii dornici să ofere celor dragi un simbol înmiresmat al primăverii.

În forfota din jurul orei amiezii, specifică unei zile de sărbătoare, au fost prinşi laolaltă doamne şi domnişoare, tineri şi vârstnici, cu flori în mâini. Unii, cu mai multe buchete, alţii cu unul singur sau chiar o singură floare, aşa că în număr par au rămas doar dilemele referitoare la flori – care, fie erau primite deja, fie urmau să fie dăruite (ce, n-aţi mai văzut femei care-şi oferă flori una alteia?) – în cazul reprezentantelor sexului frumos, şi aceea cu privire la cât de mult s-a reflectat criza în mărimea buchetului şi a numărul de flori purtate de bărbaţi. Dacă nu cumva, chiar şi cei mai cu dare de mână au ajuns să creadă că într-o astfel de zi o femeie se bucură sincer şi când primeşte o singură floare.

Pe lângă instantaneele surprinse pe stradă cu privire la 8 MARTIE, ne-a făcut plăcere să-i surprindem şi pe unii dintre şefii din Instituţia Prefectului, Consiliul Judeţean şi Primărie, oferind flori. Subprefectul Pataki Csaba, galant, ne-a mărturisit că, şi dacă a ajuns mare şef, nu şi-a uitat fostele colege, ca atare le-a oferit flori şi “fetelor de la V”. Preşedintele Csehi Arpad a oferit flori atât ziaristelor care au asistat la audienţe, cât şi doamnelor care au venit să-şi spună păsurile, iar viceprimarii Kereskenyi Gabor şi Adrian Albu au făcut un adevărat tur de forţă la împărţit flori şi pupici. Noroc cu omul de la Spaţii Verzi, care le-a cărat cutia cu flori.

4 Comentarii la "Flori pentru flori, de 8 MARTIE"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.