Claudiu Bleonţ vine la Satu Mare

Jucată pe scenele Teatrului Naţional din Timişoara, şi la teatrele din Arad şi Lugoj, una dintre cele mai cunoscute texte semnate de William Shakespeare, “Richard al III-lea” va fi pusă în scenă şi la Satu Mare. Regizată într-un mod mai modernist de Toma Enache, piesa se axează nu numai pe figura istorică a lui Richard al III-lea ci şi pe cel al marelui dramaturg englez. Chiar titlul ales ne orientează spre figura lui William Shakespeare: „Căutându-l pe Shakespeare prin Richard al III-lea”.

Piesa îl are în rolul principal pe Claudiu Bleonţ care va fi însoţit pe scenă de „o armată” de 48 de actori. Tema propusă de regizor este una aparte, o prelucrare mai modernă a textului shakesperian, deoarece, potrivit acestuia Richard al III-lea nu mai poate fi privit cu „un ochi de clasic” ci trebuie adaptat vremurilor în care trăim.

Spectacolul este programat pentru seara de 13 aprilie, de la ora 19.00 în sala de spectacole a Casei de Cultură a Sindicatelor din Satu Mare. Mai multe informaţii cu privire la spectacol dar şi rezervări de bilete se pot face la numărul de telefon 0735309787.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.