CFR Călători nu se plânge de criză

În ciuda crizei economice dar şi a concurenţei reprezentate de firmele de microbuze, se pare că numărul celor care aleg trenul pentru a face naveta sau pur şi simplu pentru a călătorii, este constantă în ultimii ani. Potrivit şefei Agenţiei de Voiaj CFR Satu Mare, Voichiţa Dorca, deşi cei care se adresează agenţiei pentru a solicita abonamentul este destul de mic, aproximativ 100 pe lună, evidenţele de la ghişeele gărilor din judeţ nu arată o scădere evidentă a călătorilor. “Sunt navetişti care îşi cumpără abonamentele din gările localităţilor în care locuiesc. Ofertele noastre sunt extrem de bune. Venim şi cu reduceri de până la 60%. De exemplu, elevii au reducere la abonamente şi bilete de până la 50%, însă contravaloarea acestora este plătită de către şcolile pe care le frecventează”, explică Voichiţa Dorca.

“Asta se explică şi prin condiţiile pe care le oferim călătorilor. Nu mai e vorba de acele trenuri cum erau pe vremuri. Agenţia, în momentul de faţă le poate oferi călătorilor, la cerere şi găsirea unei cazări la un preţ care învinge orice concurenţă, atât în ţară cât şi în străinătate. Avem încheiate contracte atât cu alte agenţii de turism cât şi cu o serie de hotele din ţară, şi venim cu oferte foarte bune. De multe ori, călătorul se poate caza plătind mai puţin cu 10-40% dacă îşi face rezervare prin intermediul Agenţiei de Voiaj CFR”, explică şefa agenţiei sătmărene.

Preţuri avantajoase pentru ruta Satu Mare – Debrecen

Potrivit Voichiţei Dorca a crescut numărul de călători pe relaţia Satu Mare – Debrecen – Budapesta. “Am înţeles că s-au desfinţat microbuzele până la Debrecen aşa că au rămas doar trenurile”, spune interlocutoarea. Biletele sunt de asemenea la un preţ destul de avantajos. Astfel, pe ruta Satu Mare – Debrecen dus-întors, contravaloarea biletului este de 42 de lei. “În acest caz este vorba de biletul pe patru zile, deoarece sunt călători care nu se întorc în aceaşi zi acasă. Astfel că CFR Călători a venit cu această ofertă, zic eu destul de avantajoasă”. Mai mult decât atât, călătorii pot solicita şi biletul de o lună dus-întors, a cărui contravaloare este de 62 de lei.

2 Comentarii la "CFR Călători nu se plânge de criză"