Eveniment la Satu Mare – concursul naţional de pian al Palatelor Copiilor


Filarmonica de Stat “Dinu Lipatti” din Satu Mare va găzdui sâmbătă, 12 martie, cea de-a III-a ediţie a concursului naţional de pian ai cărui protagonişti sunt copiii şi elevii care frecventează cercurile de specialitate organizate de Palatele Copiilor din România. La acest eveniment, inclus în calendarul activităţilor extraşcolare al Ministerului Educaţiei şi Învăţământului, vor fi prezenţi 120 de copii şi elevi de la Palatele Copiilor din 14 judeţe ale ţării.

Organizatoarea evenimentului, profesoara Maria Moga de la Palatul Copiilor din Satu Mare, ne-a declarat că în rândul concurenţilor se vor afla atât copii de vârstă preşcolară, cât şi elevi cu vârsta până la 17 ani, care frecventează cercurile de pian ale Palatelor Copiilor din cele 14 judeţe. Concursul va începe la ora 9:00, iar festivitatea de premiere este prevăzută pentru ora 18:30. De la ora 17:00, când juriul – alcătuit din şapte profesori de specialitate de la liceele de muzică din ţară – se va retrage pentru deliberare, spectatorii vor putea urmări un grupaj de momente artistice.

Mariana Moga afirmă că, pe lângă cei ce vor fi declaraţi câştigători ai fiecărei secţiuni prevăzute în concurs, cărora le vor fi acordate plachete speciale, şi ceilalţi participanţi vor fi răsplătiţi pentru talentul lor, cu pachete cu dulciuri oferite de sponsorii evenimentului.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.