Corul pensionarilor sătmăreni la debut


Mai repede cu o zi, dar în aceeaşi atmosferă specială care face din 8 Martie o adevărată sărbătoare, sătmărenii membri ai Asociaţiei Judeţene a Pensionarilor s-au distrat luni pe cinste. Restaurantul “Paloma” a fost şi de această dată gazda evenimentului, graţie generozităţii omului de afaceri Vasile Lup, care pune săptămânal localul la dispoziţia pensionarilor pentru ca aceştia să se poată întâlni într-un club doar al lor şi într-o atmosferă relaxantă. Spre deosebire de evenimentele de până acum, petrecerea de luni a avut un moment deosebit de important: debutul corului pensionarilor sătmăreni, printre puţinele de acest fel, dacă nu chiar singurul, care există în România.

Deocamdată, corul este alcătuit din 52 de persoane, din care doar 17 sunt bărbaţi, iar restul femei. Cea care îi dirijează şi îi munceşte din greu la repetiţii pe pensionari este profesoara de muzică Maria Chiş, cu o bogată experienţă în domeniu, după ce ani la rând a dirijat corul din Medieşu Aurit, cunoscut la nivel naţional. “Nu este uşor să lucrezi cu pensionarii, mai ales că aceştia au cam uitat unele lucruri şi cam au probleme cu disciplina, însă, dacă eşti perseverent, în cele din urmă poţi obţine rezultate foarte bune, mai ales că aceşti oameni au o poftă şi o plăcere deosebite de a cânta” – afirmă profesoara Maria Chiş.

În ceea ce-i priveşte pe corişti, aceştia spun că vin cu plăcere la repetiţii, atât pentru că astfel acesta au o preocupare în plus, cât şi pentru că îşi reamintesc de cântecele pe care le cântau pe vremuri în corul şcolii. Între cei care cântă în corul pensionarilor sătmăreni, se află Gheorghe Chiş şi Viorel Paşca – doi cunoscuţi preoţi ortodocşi, care, deşi sunt încă departe de pensie, susţin că le face o deosebită plăcere să cânte în cor. Luni, la petrecerea organizată în avans de 8 Martie, corul pensionarilor a avut în repertoriu trei piese, interpretate cu unele stângăcii – determinate exclusiv de emoţii, dar cu mult suflet. Însă profesoarta Maria Chiş are ambiţii mari în ceea priveşte corul pe care îl dirijează. Care, deşi nu are încă un nume, este printre puţinele, dacă nu chiar singurul de acest fel din ţară.

La petrecerea pensionarilor au fost prezenţi pentru scurt timp, cât să împartă nişte garoafe, şi reprezentanţşii administraţiei locale: Mircea Govor şi Adrian Ştef -vicepreşedinţii Consiliului Judeţean, respectiv viceprimarul Adrian Albu.

Un Comentariu la "Corul pensionarilor sătmăreni la debut"