Biblionet pe ultima sută de metri

O delegaţie a Bibliotecii Judeţene (BJ) Satu Mare a participat zilele trecute la Predeal, la întâlnirea cu celelalte biblioteci judeţene selectate în cea de-a doua rundă a programului “Biblionet”, proiect finanţat de Fundaţia Bill & Melinda Gates şi gestionat de International Researche & Exchanges Board (IREX). Consfătuirea bibliotecarilor a avut loc în zilele de 3-4 martie.

La întâlnirea de la Predea, din partea BJ Satu Mare au fost prezenţi directorul instituţiei, Mircea Ardelean, coordonatorul programului Angela Câmpian şi trainer-i Bianca Ciceo şi Raluca Istrate. La consfătuire au mai fost prezenţi şi angajaţi ai BJ din: Alba, Teleoran, Călăraşi, Giurgiu şi Prahova. Obiectivul întâlnirii a fost acela de a informa participanţii cu privire la calendarul de implementare a programului în fiecare judeţ în parte dar şi de a discuta problemele pe care le întâmpină coordonatorii proiectului la nivelul instituţiilor selectate în program.

11 laptop-uri şi un echipament IT pentru BJ Satu Mare

În prima zi de lucru a fost expus stadiul actual de implementare a programului “Biblionet” iar în cea de-a doua zi au fost stabilite atribuţiile fiecărui membru în parte pentru buna desfăşurare a proiectului.

Potrivit directorului BJ Satu Mare Mircea Ardelean, “la începutul lunii februarie, BJ a primit 11 laptop-uri şi un echipament IT format din imprimantă, scanner şi proiector, destinate activităţilor derulate în cadrul Centrului Judeţean de Formare (CJF), la care vor participa bibliotecarii din cele 19 biblioteci publice selectate pentru implementarea programului Biblionet. Obiectivul principal al acestui program este de a facilita accesul populaţiei la mijloacele tehnologiei moderne, mai ales că aproximativ jumătate din populaţia de la sate nu are acces la Internet”. La nivel naţional, proiectul are o valoare totală de 26,9 milioane de dolari.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.