Show canin la Satu Mare

În zilele de 16 şi 17 aprilie, Satu Mare va găzdui cea de-a 34-a Expoziţie Internaţională de Câini. Potrivit organizatorilor evenimentul de la Satu Mare este considerat unul dintre cele mai importante din ţară. În răstimpul celor două zile juriul va alege cei mai frumoşi câini ai competiţiei. Şi în acest an se pare că întrecerea va fi destul de strânsă având în vedere că până la sfârşitul lunii februarie, crescătorii au înscris în concurs nu mai puţini de 200 de câini. Cu toate acestea înscrieri se pot face până în data de 27 martie.

Taxe în funcţie de perioada de înscriere

Taxele de înscriere variază în funcţie de data până la care crescătorii îşi înscriu câinii în concurs. Astfel, cei care şi-au înscris patrupezii până la data de 1 martie, au avut de plătit 80 de lei pentru primul câine şi câte 70 de lei dacă doreau să mai înscrie şi alţi câini în concurs. Străinii au avut de scos din buzunare 35 de euro pentru primul înscris şi 40 de euro pentru fiecare dintre următorii câini. Cei care îşi înscriu câinii doar în luna martie, au de plătit 90 de lei pentru primul câine şi 70 de lei pentru următorii, în timp ce crescătorii străini sunt taxaţi cu 40 de euro pentru primul câine şi 35 de euro pentru fiecare dintre următorii patrupezi înscrişi în concurs.

Anul trecut au fost prezenţi 1.300 de câini

Potrivit organizatorilor se aşteaptă crescători de peste hotare precum şi specialişti care vor juriza patrupezii înscrişi în concurs. Ca şi în anii precedenţi, şi în 2011, membri juriului vor fi din: Italia, Spania, Polonia, Bulgaria, Ungaria şi România. Parada de anul trecut a reunit 167 de rase de câini, totalizând un număr de 1.300 de câini. “Show-ul canin” este importantant nu doar pentru crescătorii de câini. Anul trecut spre exemplu, 4.000 de sătmăreni şi-au manifestat interesul faţă de câinii prezentaţi de crescători. Cei care doresc să afle mai multe informaţii despre „show-ul” canin din luna aprilie a acestui an o pot face accesând site-ul Asociaţiei Chinologice din Satu Mare, www.achrsm.ro.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.