Încep reparaţiile la străzi şi harababura în trafic


Planul de reparaţii la unele dintre străzile municipiului a fost stabilit în cadrul întâlnirilor pe care conducerea Primăriei Satu Mare le-a avut joi şi vineri cu reprezentanţii firmelor executante. În urma întâlnirilor au fost stabilite atât termenele de execuţie pentru lucrările de reparaţii la reabilitările efectuate anul trecut, cât şi lucrările noi prevăzute pentru luna aprilie.

În intervalul 10-15 martie, pe cheltuiala proprie, SC Construcţii Drumuri SA şi SC Tehnic Asist SRL vor trebui să înceapă lucrările de reparaţii şi reasfaltare a străzilor reabilitate în 2010, termenul de execuţie prevăzut fiind de trei săptămâni. În săptămâna 7-13 martie, Primăria va scoate la licitaţie publică executarea proiectelor pentru reparaţia capitală a drumului Careiului (intersecţia Burdea – limita intravilanului, joncţiunea cu drumul naţional), modernizarea străzilor Depozitelor şi Nouă, realizarea terenurilor de joacă din Micro 16, precum şi în vederea reamenajării parcului de pe Bulevardul Cloşca, respectiv pentru reorganizarea traficului în intersecţia Burdea. Acelaşi interval este prevăzut şi pentru finalizarea, respectiv predarea către Consiliul Judeţean a documentaţiei tehnice pentru reabilitarea drumului Sătmărel, pentru a fi înaintată Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului. Totodată, începând cu săptămâna 14-20 martie, în funcţie de condiţiile meteorologice, S.C. Vakond S.A. Satu Mare va primi ordin de reluare a lucrărilor la străzile Mihai Vitezul şi Prahovei, respectiv Piaţa Jean Calvin, respectiv Prahovei.

Pe de altă parte, începând cu prima jumătate a lunii aprilie, vor fi începute o parte dintre lucrările de reasfaltare a străzilor planificate pentru 2011 şi vor fi iniţiate lucrările de reabilitare a străzilor, aleilor şi parcărilor din cartiere. Este vorba despre străzile Astronauţilor, Aurora, Crizantemei, Rozmarin, Zenit şi Iasomiei, respectiv parcarea de pe strada Aurora – din cartierul Micro 16, Ostrovului, Uzinei şi parcarea Soarelui – din cartierul Soarelui, aleea Clăbucet în cartierul Carpaţi I, străzile Ganea, Bârgăului, şi Fântânele – în Carpaţi II, strada Fagului – în Micro 15, respectiv străzile Bobocului, Braşov, Ion Vidu şi Jubileului – în Micro 17.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.