Cimitir cu 4.000 de locuri, în Balta Blondă


Surprinzător de coperanţi şi eficienţi, reuniţi joi în şedinţă, consilierii municipali sătmăreni au aprobat fără probleme 19 din cele 21 proiecte de hotărâre incluse pe ordinea de zi. Cu excepţia a două proiecte de hotărâre care au fost amânate, celelalte proiecte au fost aprobate. Deşi existau îndoieli asupra atmosferei în care vor fi dezbătute proiectele de hotărâre privind Capturarea – Sterilizarea şi Returnarea câinilor fără stăpân, respectiv serviciul de gestionare a câinilor fără stăpân, consilierii au aprobat în consens cele două proiecte. Cu menţiunea că, în vederea monitorizării condiţiilor în care va fi desfăşurată activitatea de ecarisaj, a fost aprobată înfiinţarea unei comisii alcătuite din patru consilieri municipali (Eugenia Ardelean – PSD, Cristina Caiţa PNL, Sorin Ghilea – PD-L şi Magyar Lorand – UDMR) şi doi reprezentanţi ai Asociaţiei de Protecţie a Animalelor, “Free Life”. Consilierii au mai aprobat şi proiectul de hotărâre referitor la stabilirea şi sancţionarea faptelor care constituie contravenţii în domeniul edilitar-gospodăresc, ordinii, curăţeniei şi igienei publice şi a circulaţiei rutiere în municipiului Satu Mare, precum şi acela cu privire la rezervarea locurilor de parcare din Satu Mare.

4.000 locuri de veci

Consilierii municipali au aprobat joi Planul Urbanistic Zonal privind amenajarea unui cimitir uman în extravilan, zona Balta Blondă. Cimitirul va fi amenajat pe o suprafaţă de 2.900 mp şi este proprietatea Parohiei Ortodoxe Române nr.8. Cimitirul va fi prevăzut cu 4.000 de locuri de veci, precum şi cu dotările aferente. În interiorul cimitirului vor fi realizate trei elemente arhitecturale dominante -o poartă decorativă, o fântână decorativă şi o capelă mortuară cu demisol şi parter, fiind prevăzută, de asemenea şi amenajarea unui magazin de flori, a locuinţei pentru paznic şi administrator, şi alte anexe. De asemenea, vor fi asigurate parcări pe parcelă proprie, accese pietonale şi carosabile.

Locuri de parcare rezervate persoanelor cu handicap

Între altele, proiectul de hotărâre referitor la rezervarea locurilor de parcare în municipiul Satu Mare conţine menţiuni speciale pentru asigurarea locurilor de parcare destinate persoanelor cu handicap fizic. Astfel, în spaţiile de parcare de pe lângă clădirile de utilitate publică, precum şi în cele organizate, vor fi adaptate, rezervate şi semnalizate prin semn internaţional, cel puţin 4% din numărul total al locurilor de parcare, dar nu mai puţin de două locuri, pentru parcarea gratuită a mijloacelor de transport pentru persoane cu handicap.Totodată, persoanele cu handicap sau reprezentanţii legali ai acestora, pot beneficia, la cerere, de un card-legitimaţie pentru locurile gratuite de parcare. Autovehiculul care transportă o persoană cu handicap posesoare de card-legitimaţie beneficiază de parcare gratuită. Modelul cardului-legitimaţie va fi stabilit în baza normelor metodologice de aplicare a prevederilor legale, iar eliberarea cardurilor se va face de către autorităţile administraţiei publice locale. Totodată, în spaţiile de parcare ale domeniului public şi cât mai aproape de domiciliu, administratorul acestora repartizează locuri de parcare gratuită persoanelor cu handicap care au solicitat şi au nevoie de astfel de parcare.

2 Comentarii la "Cimitir cu 4.000 de locuri, în Balta Blondă"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.