Sindicaliştii se vor întâlni vineri cu parlamentarii sătmăreni

Liderii de sindicat din Satu Mare se vor întâlni vineri, 4 martie, cu parlamentarii sătmăreni, în Sala mică de şedinţe a Consiliului Judeţean (CJ). Întâlnirea va avea loc de la ora 10.00. La întrevederea cu parlamentarii sunt invitaţi atât prefectul judeţului Satu Mare, Radu Giurcă cât şi conducerea CJ.

“Singura temă de discuţie este cea legată de noul Cod al Muncii că, asta e la modă acum. Vrem să avem un dialog civilizat cu toţi parlamentarii sătmăreni pentru a le explica neajunsurile acestui proiect şi să le explicăm efectele negative pe care o poate determina în condiţiile în care va trece de Parlament”, explică preşedintele Alianţei Judeţene a Sindicatelor Libere (AJSL) Satu Mare, juristul Ioan Secan. “Nu ştim dacă vor veni. Noi am trimis invitaţiile în cursul zilei de marţi şi, rămâne de văzut câţi dintre ei vor binevoi să ne onoreze cu prezenţa”, spune liderul de sindicat sătmărean.

Însă totul depinde de cum vor evolua lucrurile la Bucureşti. Sindicaliştii sătmăreni sunt de acord să treacă la grevă, dacă proiectul trece de Parlament. Sindicatele au programat un miting la Bucureşti, în ziua în care Guvernul îşi va asuma răspunderea pentru proiectul noului Cod al Muncii. “Dacă trece de parlament, atunci ne gândim şi la un al doilea miting, dar de această dată la Cotroceni. Sigur, noi nu facem nimic de capul nostru. Vom avea discuţii şi cu liderii de sindicat de la centru dar, mai mult ca sigur, ne vom prezenta într-un fel sau altul, nemulţumirea”, a ţinut să precizeze Dan Burulea, preşedintele filialei judeţene a CNSLR-Frăţia Satu Mare. În ceea ce priveşte “o pichetare şi la Satu mare, nu ştiu ce să zic. Poate vom avea o demonstraţie şi la Satu Mare. Rîmâne de văzut”, a adăugat Dan Burulea.

Se aşteaptă înţelegere din partea parlamentarilor

Ce se aşteaptă de la întâlnirea cu parlamentarii sătmăreni? În primul rând înţelegerea situaţiei în care vor fi aduşi cei care muncesc zi de zi. “Să înţeleagă că noul Cod al Muncii, va pune în pericol întreaga piaţă a locurilor de muncă. Angajaţii nu vor mai avea nici o siguranţă, nici a locului de muncă şi, nici a venitului”, explică Ioan Secan. Desigur, rezolvarea situaţiei nu o poate aduce întâlnirea de vineri, deoarece votul definitiv se va da în Parlamentul României, dar sindicaliştii speră într-o sensibilizare a aleşilor şi, poate, “Buturuga mică” va reuşi să răstoarne “carul mare”.

Un Comentariu la "Sindicaliştii se vor întâlni vineri cu parlamentarii sătmăreni"