UNPR Satu Mare se simte ca a cincea roată de la căruţă

“În cadrul discuţiilor din coaliţia guvernamentală, Uniunea Naţională pentru Progresul României (UNPR) a reuşit să impună păstrarea contractelor de muncă la nivel naţional”, a precizat preşedintele filialei sătmărene a UNPR, Anca Violeta Petran. Anunţul a fost făcut marţi, în cadrul unei conferinţe de presă, organizată în Sala de conferinţe a Hotelului Dana II din Satu Mare.

UNPR Satu Mare consideră că proiectul noului Cod al Muncii va aduce beneficii pieţei muncii din România şi, sprijină iniţiativa guvernanţilor. “Ne-am dori ca noul proiect să găsească şi acceptul sindicatelor. Noua lege nu va elimina contractele individuale de muncă pe perioadă nedeterminată ci se are în vedere păstrarea acestora”, spune şefa filialei sătmărene a UNPR.

UNPR spune DA noului Cod al Muncii

Afirmaţia vine doar după o zi ce patru sindicate sătmărene şi-au unit forţele pentru “a tuna şi fulgera” împotriva iniţiativei Guvernului. Mai mult decât atât, Anca Petran spune că se încearcă să se revină la nivelul salarial de la 30 iunie 2010 şi o mai bună flexibilizare a pieţei muncii. “Suntem de acord cu ideea angajării răspunderii, desigur cu condiţia păstrării garanţiilor colective despre care am vorbit. Poate că nu suntem atât de gălăgioşi cum sunt alţii, dar vă pot asigura că suntem mai eficienţi în apărarea celor care muncesc”, spune Anca Petran.

“Nu suntem luaţi în seamă”

Cu toate acestea, preşedintele UNPR Satu Mare îşi vede formaţiunea oarecum marginalizată de ceilalţi doi “actori” ai coaliţiei, PD-L şi UDMR. “Am încercat în mai multe rânduri să ne întâlnim atât cu preşedintele UDMR Satu Mare, Csehi Árpád cât şi cu preşedintele PD-L, Ioan Holdiş. Dar, întotdeauna a intervenit câte ceva. Eu simt că nu prea suntem luaţi în seamă la nivel local. În ceea ce îi priveşte pe cei de la centru, acolo sunt probleme mult mai importante decât de a fi atenţi şi la Satu Mare”, îşi spune oful lidera UNPR.

Un Comentariu la "UNPR Satu Mare se simte ca a cincea roată de la căruţă"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.