Un sătmărean cere să fie eutanasiat


Un caz mai aparte şi în premieră, a fost consemnat marţi la audienţele organizate de reprezentanţii Instituţiei Prefectului Satu Mare. Revoltat pentru felul în care merg lucrurile în România şi aflat în căutare zadarnică a unui loc de muncă, sătmăreanul Vasile Apati a declarat, nici mai mult nici mai puţin, că doreşte să fie eutanasiat. Ştiu că până acum n-a mai formulat nimeni o astfel de solicitare, dar decât să mă simt inutil la cei 62 de ani, prefer să pun capăt în felul acesta necazurilor cu care mă confrunt – a declarat bărbatul.

Vasile Apati a relatat că după ce a avut mai multe afaceri, dintre care unele i-au adus profit, iar cu altele a avut doar de pierdut, în prezent nu mai are niciun fel de venit şi nici nu reuşeşte să se pensioneze deoarece nu are nici vârsta, nici vechimea în muncă necesare. Din această cauză, şi pentru că a fost refuzat sistematic unde a dorit să se angajeze, ca atare nu are din ce să-şi achite creditele bancare, bărbatul a declarat că se simte inutil pentru societate.

Deoarece consideră sinuciderea un păcat, Vasile Apati a afirmat că preferă să fie eutanasiat, iar în acest sens este decis să facă demersuri peste tot, inclusiv la toate ambasadele din România. Surprins, prefectul Radu Giurcă a recunoscut că nu s-a mai confruntat cu o astfel de situaţie şi a afirmat că va încerca să-l ajute pe Vasile Apati în privinţa găsirii unei soluţii.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.