Ziua Porţilor Deschise la pompieri

Curtea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă ISU “Someş” Satu Mare s-a umplut astăzi de lume. Copii de grădiniţă, elevi dar şi adulţi interesaţi mai de aproape de cei care se luptă cu flăcările, au avut posibilitatea să cunoască mai bine viaţa de zi cu zi a pompierilor.

Oaspeţii au vizitat nu numai unitatea ci au participat şi la o serie de demonstraţii organizate cu ocazia „Zilei Porţilor Deschise”. Tot în 28 februarie se sărbătoreşte şi Ziua Protecţiei Civile, dată la care, în 1933 s-a semnat Decretul Regal prin care se aproba Regulamentul Apărării Pasive, ce a constituit bazele primelor structuri cu rol de apărare civilă din România.

În deschiderea manifestărilor s-a dat citire mesajelor transmise de către ministrul Administraţiei şi Internelor, Traian Igaş şi a şefului Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU), colonelul Marcel Lucaciu. Apoi au fost înmânate diplome pompierilor care s-au clasat pe primele locuri la întrecerile sportive organizate între subunităţile de pompieri din judeţ. Spre marea bucurie a copiilor şi nu numai, au fost prezentate demonstraţii cu câini, arătând capacitatea acestor animale de a găsi victimele în cazul unor catastrofe naturale. Demonstraţia a fost organizată de Asociaţia „Angel Dog”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.