Primăria Satu Mare intră în blogosferă


În scopul lărgirii paletei de comunicare cu cetăţenii şi pentru simplificarea accesibilităţii acestora la informaţii, Primăria Satu Mare îşi va lansa marţi, 1 martie, blogul oficial, care va putea fi accesat pe site-ul Primăriei, www.satu-mare.ro, la rubrica Blog Satu Mare.

Demersul înfiinţării unui blog oficial este motivat de faptul că, în prezent, la nivelul comunicării online pe ,,Cartea de oaspeţi” de pe site-ul municipiului Satu Mare, spaţiul restrâns permite doar pentru întrebarea cetăţenilor şi răspunsul oficialităţilor. În felul acesta nu se reuşeşte satisfacerea deplină a anumitor cerinţe privitoare la activitatea administraţiei publice locale, aspecte care necesită dezbateri mai profunde.
Conducerea Primăriei susţine că pe blogul oficial se doreşte supunerea atenţiei cetăţenilor a aspectelor şi problemelor existente la nivelul municipiului Satu Mare, precum şi oferirea de lămuriri mai ample pe marginea solicitărilor sau întrebărilor formulate. Totodată, blogul oficial va da posibilitatea reprezentanţilor instituţiei de-a prezenta teme de interes general, cu toate argumentele care stau la baza unor măsuri luate sau a unor decizii impuse de către Primărie şi serviciile din subordine, în vederea administrării în mod cât mai eficient a municipiului Satu Mare, asigurând şi posibilitatea unor dezbateri largi pe marginea acestor teme.

Deoarece pagina ce va fi lansată marţi reprezintă un blog oficial al municipiului Satu Mare şi este administrat de Primăria prin compartimentele de specialitate, reprezentanţii instituţiei îşi rezervă dreptul ca mesajele ce conţin limbaj neadecvat, atac la persoană sau la adresa instituţiilor publice, precum şi comentariile privind subiectele care nu vizează activitatea administraţiei publice locale, să nu fie postate.
Pe de altă parte, înfiinţarea blogului nu exclude rubrica ,,Cartea de oaspeţi”, care va exista în continuare pe site-ul oficial al municipiului, iar cetăţenii vor putea formula în continuare întrebări, sugestii şi reclamaţii cu privire la problemele de interes public sau personal, legate de autorităţile administraţiei publice locale.

9 Comentarii la "Primăria Satu Mare intră în blogosferă"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.