Să spunem “NU” abandonului şcolar

40 de profesori din două ţări şi patru judeţe şi-au dat întâlnire astăzi la Colegiul Tehnic “Elisa Zamfirescu” din Satu Mare, pentru a spune “NU” abandonului şcolar. În ce măsură vor reuşii? Rămâne de văzut. Oaspeţii au manifestat chiar o urmă de îndoială în ceea ce priveşte eradicarea totală a abandonului şcolar, însă salută astfel de iniţiative care vin să reducă poate, doar cu o fărâmă procentul elevilor care se gândesc “să uite” de şcoală.

Profesorii prezenţi azi la Satu Mare vin din judeţele Bihor, Szatmar-Szabolcs-Bereg, Hajdu-Bihar şi Satu Mare. Scopul proiectului, este de a găsi noi metode de prevenire a abandonului şcolar şi a absenteismului, fenomen întâlnit nu numai în judeţul nostru ci şi în judeţele vecine din Ungaria. Profesorii sunt la cea de-a doua întâlnire de acest gen, după ce săptămâna trecută s-au reunit la Debrecen, sub egida aceleiaşi idei.
Deşi gândit cu un orar destul de încărcat, ziua de astăzi a debutat cu o mică atenţie din partea elevilor din clasele a IX-a şi a X-a care, le-au dăruit oaspeţilor câte o floare confecţionată din hârtie dar şi alte cadouri artizanale.
Apoi, a urmat o scurtă prezentare a şcolii gazdă, după care oaspeţii au fost luaţi “în vizor” de către dascălii Colegiului Tehnic “Elisa Zamfirescu” pentru a petrece câteva ore împreună cu elevii în timpul cursurilor de la clase. Pentru această parte a programului au fost selectate orele de: engleză, fizică, tehnologie-textile, matematica, dar şi orele de practică, pentru a le oferii oaspeţilor o cale cât mai facilă de a pătrunde atât în modul de lucru al profesorilor sătmăreni cât şi pentru a vedea preocuparea elevilor în timpul orelor de curs.
Pentru concluziile zilei, profesorii se vor reunii, în această seară la Tăşnad. Urmează apoi alte două întâlniri în judeţele Hajdu-Bihar din Ungaria şi Bihor.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.