Pulincă de Satu Mare


Producătorul de ţuică sătmărean care anul trecut, cu prilejul primei ediţii a Festivalului pălincii, a încercat să rupă gura târgului cu ţuica de nuci pe care o prezenta drept unicat, a găsit încă o modalitate de-a se remarca. În piaţa de produse tradiţionale din holul Casei de Cultură a Sindicatelor, Iosif Bondici din Viile Medieşului atrage atenţia cu forma şi inscripţionarea recipienţilor în care îşi expune la vânzare pălinca.

Astfel, privind marfa expusă, am aflat că ţuica poate fi oferită în dar şi în egală măsură, atât la serbarea majoratului, cât şi la împlinirea vârstei de 40 ani, după cum arată sticlele cu dedicaţie de pe taraba producătorului. Am mai aflat că, de când s-a închis fabrica de sticlă de la Poiana Codrului, unde erau fabricate pe şest tot felul de sticle haioase şi neconvenţionale pentru vin şi tărie, şipurile cu forme originale pot fi comandate în Ungaria. Am mai aflat că, dacă vrei să te pui bine pe lângă cei la care ai niscai interese, poţi să le oferi un adevărat alambic cu pălincă, conceput pe trei nivele, sau să-ţi îndupleci şefii cu ajutorul unui recipient cu pălincă prevăzut în interior cu pere, mere, ori cireşe din sticlă.

Totuşi, cel mai original rămâne recipientul cu pălincă despre care vânzătoare susţine că este destinat în exclusivitate femeilor. Despre ce este vorba, se poate vedea în fotografie. Cu menţiunea că, şi dacă sticla ar fi dăruită unei femei, de conţinutul acesteia s-ar ocupa tot bărbatul. După care, ‘geaba formă originală!…

2 Comentarii la "Pulincă de Satu Mare"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.