Jaf, Radar, Unt, Tarif, Ţăran, Rebus, Vin, Ouşor şi Ziar, numa’ buni de montă


Nu mai puţin de 810 armăsari aflaţi în evidenţele a 16 Direcţii Silvice din România, se află la dispoziţia staţiunilor de montă publică în sezonul 2011. Situaţia nominală a armăsarilor din unităţile pe care le administrează Regia Naţională a Pădurilor Romsilva, puşi la dispoziţia staţiunilor de montă în sezonul 2011, se află postată şi pe site-ul oficial al Consiliului Judeţean Satu Mare. Din tabelul postat pe site reiese că armăsarii din evidenţele celor 16 Direcţii Silvice se află fie în herghelii, fie în depozitele speciale de armăsari.

Detaşat, cu cel mai mare număr de armăsari buni de montă, conduce Direcţia Silvică Bistriţa Năsăud, cu cei 113 cai aflaţi în herghelia Beclean, aici fiind înscrişi şi cei 24 de armăsari ai unor cetăţeni din Turţ, Cărăşeu, Petreşti şi municipiul Satu Mare. La polul opus, cu doar şapte armăsari în herghelia de la Tuluceşti, se află Direcţia Silvică Galaţi. În tabel mai sunt incluse numele armăsarilor, anul naşterii şi rasa, precum şi numerele de telefon ale Direcţiilor Silvice.

În ceea ce priveşte numele armăsarilor, din tabelul postat pe site-ul Consiliului Judeţean Satu Mare reiese că şi în această privinţă românii au imaginaţie cât cuprinde. Astfel, de la nume grave precum Maestoso, Pietrosu, Ghepard, Şerif sau Zmeu, armăsarii au cele mai neaşteptate alte nume. Între numele mai speciale am găsit Jaf, Radar, Tarif, Ţăran, Rebus, Pact, Receptiv, Album, Kazan, Vin, Ouşor, Ziar, Vin, Unt, Loz şi Rapsod, dar şi nume de-a dreptul banale precum Milică şi Zero.

Un Comentariu la "Jaf, Radar, Unt, Tarif, Ţăran, Rebus, Vin, Ouşor şi Ziar, numa’ buni de montă"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.