Final de lună sub egida culturii

O lansare de carte, o premieră de zile mari dar şi un spectacol oferit de “INEDIT”, presărat cu multe alte surprize, vine să ofere sătmărenilor un sfârşit de februarie cu totul special. Şirul acestor evenimente a fost anunţat astăzi, în cadrul unei conferinţe de presă, organizată în biblioteca Teatrului de Nord din Satu Mare.

Despre premiera de duminică a vorbit puţin mai voalat, pentru a nu dezvăluii “mirajul” ţinut ascuns de către regizori şi actori, directorul artistic al instituţiei de cultură sătmărene, Andrei Mihalache. Este vorba despre piesa lui Radu Macinici, “Jack Lunetistul”, câştigătoare a concursului “Cea mai bună piesă românească a anului 2009” organizat de UNITER. Potrivit lui Andrei Mihalache, piesa este o premieră naţională, ceea ce are menirea de a scoate în lumină teatrul sătmărean. Spectacolul va avea loc duminică seara, cu începere de la ora 19.00.

Un împătimit al teatrului

Pentru că viaţa l-a adus aproape de scenă şi, de lumea teatrului, la conferinţa de presă de astăzi a fost prezent şi profesorul Alexandru Zotta. Autor a două volume ce au menirea de a deschide o fereastră în lumea miraculoasă a teatrului, dascălul sătmărean a vorbit despre viziunea sa despre arta scenică şi, cum a început “marea sa iubire” faţă de dramaturgie.

“Eram elev la Iaşi şi, aveam vreo 14 ani pe atunci. A fost primul meu contact cu teatrul şi de atunci am rămas un împătimit al artei dramaturgice. Prima piesă de teatru pe care l-am văzut a fost o dramatizare a lui Harap Alb, în regia marelui Dan Nasta”, povesteşte Alexandru Zotta.
Profesorul a venit “însoţit” şi de ultima sa creaţie literară. Aşa cum era de ateptat, este vorba tot despre un volum închinat artei scenice. Volumul va fi lansat duminică, la ora 11.30 în Sala “Studio” a Teatrului de Nord Satu Mare. Volumul închide între coperţile sale atât scrieri despre dramaturgia românească, cu referire la teatrul sătmărean, cât şi scrieri despre “viaţa secretă” a Teatrului de Nord.

“INEDIT” pe scena Teatrului de Nord

Şi pentru a păşii în noua lună cu arta în suflet, “INEDIT” vine în întâmpinarea sătmărenilor cu o nouă colecţie. Cosmin Mureşan, directorul de imagine al companiei sătmărene, spune că, de ziua Mărţişorului va fi lansată colecţia de primăvară-vară, spectacol ce va avea loc pe scena Teatrului de Nord Satu Mare. “Colecţiile vor cuprinde piese vestimentare confecţionate din materiale naturale şi din ţesături vegetale, evitându-se sinteticul, iar din punct de vedere al croielii, se poate vorbi de o linie matură, cu piese vestimentare aparent clasice, dar extrem de colorate din punct de vedere al tehnicilor de tratare a conceptelor vestimentare”, spune directorul de imagine al “INEDIT”. Evenimentul va avea loc pe data de 1 Martie, de la ora 19.00, iar contravaloarea unui bilet de intrare este de 25 de lei.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.