Serviciu unic de spălătorie pentru spitalele din judeţ


Externalizarea serviciilor de spălătorie ale tuturor spitalelor din judeţul Satu Mare este unul dintre obiectivele ce vor fi puse în aplicare în acest an, la iniţiativa managerului Spitalului Judeţean Satu Mare, Adrian Marc.O discuţie pe această temă a avut loc miercuri, 23 februarie, între conducerile spitalelor din judeţul Satu Mare, iar până la mijlocul săptămânii viitoare, din partea acestora sunt aşteptate propuneri concrete.
Managerul Adrian Marc afirmă că în prezent, Spitalul Judeţean Satu Mare este singura instituţie spitaliceacă din judeţ unde serviciul de spălătorie este externalizat.”Nu suntem mulţumiţi de calitatea serviciilor prestate de firma care se ocupă de spălarea lenjeriei de pat, ca atare dorim să îmbunătăţim acest aspect inclusiv prin creşterea calităţii materialelor din care este confecţionată lenjeria şi a igienei acesteia.În acest scop, am solicitat managerilor spitalelor din judeţ ca până la mijlocul săptămânii viitoare să prezinte propuneri concrete prin intermediul cărora să avem posibilitatea să atribuim serviciul de spălătorie unei singure firme pentru toate instituţiile spitaliceşti. Intenţionez ca odată cu organizarea licitaţiei pentru serviciul unic de spălătorie să ne orietăm înspre firmele care dispun de lenjerie de pat pentru spitale, pe care să le închiriem în scopul utilizării. În felul acesta, limităm şi cheltuielile privind achiziţionarea detergenţilor, iar firmei care va câştiga licitaţia îi vom pretinde lenjerie de pat de bună calitate, personalizată pentru fiecare spital în parte, precum şi schimbarea acesteia la datele stabilite” – a precizat Adrian Marc.

Managerul Spitalului Judeţean Satu Mare afirmă că un astfel de serviciu, care s-a dovedit a fi foarte rentabil, funcţionează de ani buni cu mare succes la spitalele din judeţul maghiar Szabolcs Szatmar Bereg. “Pentru a ne documenta, la începutul săptămânii viitoare vom face o deplasare în Ungaria” – a mai spus managerul Marc.

2 Comentarii la "Serviciu unic de spălătorie pentru spitalele din judeţ"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.