Cică ştrandul se va deschide în luna mai. Aşa-i că?


Semnalată din nou cu supărare de către reprezentanţii Asociaţiei Judeţene a Pensionarilor Satu Mare, în cadrul şedinţei de marţi a comitetului consultativ de dialog civic pentru persoanele vârstnice, problema dării în folosinţă a cel puţin două bazine cu apă termală în ştrand, este cu dus şi întors.

Anul trecut în luna octombrie, consilierii municipali au aprobat proiectul de hotărâre privind prelungirea cu un an a termenelor de execuţie a obiectivelor incluse în prima etapă a lucrărilor efectuate în ştrand. Cu menţiunea că, aşa cum s-a stabilit cu prilejul întâlnirilor dintre reprezentanţii firmei executante, SC Beny Alex SRL Negreşti Oaş şi conducerea Primăriei, aprobarea actului adiţional a fost condiţionată de darea în folosinţă, până la începutul lunii mai 2011, a două bazine cu apă termală, precum şi a altor utilităţi pentru sătmărenii care vor frecventa ştrandul.

Întrebat dacă executantul lucrărilor, care este şi concesionarul ştrandului, îşi va ţine promisiunea, primarul Iuliu Ilyes a evitat miercuri să se pronunţe deschis. Edilul şef a invocat problemele de natură juridică existente în continuare în privinţa terenurilor din ştrand, în condiţiile în care, de-abia în anul 2004 s-a aflat că, în an anii ‘ 70-’ 71, când a fost amenajat ştrandul nou, nu au fost efectuate exproprieri pentru terenurile din zonă. Situaţia unora dintre terenuri a fost rezolvată ulterior, iar pentru cele cu situaţia în continuare nerezolvată concesionarul şi-a luat angajamentul că va clarifica toate aspectele de natură juridică, aceasta fiind de altfel una dintre condiţiile impuse de Primărie în vederea concesionării Zonei de Agrement. În ciuda promisiunilor şi angajamentelor, situaţia acelor terenuri a rămas în continuare nerezolvată, ceea ce împiedică derularea lucrărilor.

Pe de altă parte, şi inginerul Radu Hosu, reprezentantul SC Beny Alex SRL Negreşti Oaş, invocă motivele legate de situaţia neclarificată a terenurilor din ştrand. Radu Hosu a declarat miercuri că rezolvarea situaţiei juridice a unora dintre terenurile din ştrand este împiedicată de faptul că proprietarii acestora pretind sume exagerate, “chiar şi până la 1.000 euromp, doar pentru că au aflat ei că milionarul Ţînţaş a concesionat ştrandul”. Cu toate acestea, Radu Hosu afirmă că în luna mai, chiar dacă nu începând cu data de 1, în ştrand vor fi date în folosinţă nu două, ci patru bazine cu apă termală. Cu condiţia ca factori de decizie precum Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Someş”, Direcţia de Sănătate Publică, SC Electrica SA, Agenţia pentru Protecţia Mediului, SC Apaserv SA, etc, care trebuie să elibereze avizele necesare, să nu se împotrivească.

Şi uite aşa, peste gard şi peste cele patru bazine promise, mâţa moartă din ştrand ajunge în ograda altora. Iar în felul acesta, Asociaţia Judeţeană a Pensionarilor are ocazia să-şi orienteze gama de ocări şi înspre alţi destinatari.

6 Comentarii la "Cică ştrandul se va deschide în luna mai. Aşa-i că?"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.