Pensionarii cer primarului Ilyes să le prezinte contractul de concesiune a ştrandului


Supărat că vârstnicii din Satu Mare au acces doar iarna la bazinul cu apă termală din incinta Taberelor Şcolare, preşedintele Asociaţiei Judeţene a Pensionarilor (AJP) îi cere primarului să prezinte contractul de concesiune a ştrandului. În cadrul şedinţei comitetului consultativ de dialog civic pentru persoanele vârstnice, organizate miercuri la Instituţia Prefectului, preşedintele Mircea Marian s-a plâns din nou că, în lipsa unui ştrand la care să aibă acces, pensionarii din Satu Mare nu au unde să-şi trateze reumatismul. Mircea Marian a reamintit că accesul pensionarilor la bazinul cu apă termală din incinta Taberelor Şcolare este permis doar pe durata iernii, deoarece vara, când la Taberele Şcolare sunt găzduite grupuri de copii aflaţi în vacanţă, vârstnicilor le este interzisă prezenţa, pe motiv că suferă de boli de piele care ar putea fi transmise celor mici.

“Se lasă să se înţeleagă că pensionarii ar fi nişte râioşi, deşi, chiar şi statisticile arată că tinerii sunt cei care contactează cel mai frecvent boli transmisibile. Pentru cei de la Taberele Şcolare pensionarii sunt buni doar iarna, când nu au cui să vândă apa termală, în timp ce vara, accesul la bazin este permis doar persoanelor până la 35 de ani” – a declarat Mircea Marian.

Preşedintele AJP Satu Mare a mai afirmat că, după ce această problemă a fost semnalată în repetate rânduri fără să se ia vreo măsură, pensionarii au ajuns la capătul răbdărilor. În consecinţă, reprezentanţii AJP îl somează pe primarul Iuliu Ilyes să le prezinte contractul de concesiune a ştrandului, încheiat între Primărie şi “Ţînţaş asta care nu face nimic”. Totodată, pensionarii solicită ca Primăria şi Instituţia Prefectului să se implice pentru ca persoanele în vârstă din Satu Mare să aibă acces la bazinul cu apă termală din incinta Taberelor Şcolare pe tot parcursul verii, începând cu data de 1 mai, când se deschide sezonul estival.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.