Lemne de foc, peleţi, brichete şi rumeguş cu nereguli

Inspectorii Comisariatului Regional pentru Protecţia Consumatorilor (CRPC) Satu Mare au “ochit” de această dată firmele care comercializează lemne de foc, peleţi şi brichete. Pentru a verifica respectarea prevederilor legale în ceea ce priveşte comercializarea acestor mărfuri, inspectorii au luat la puricat patru magazine, verificând 44.830 kg de combustibil solid.

Controalele se pare că nu au fost gândite degeaba de inspectorii CRPC, deoarece s-au lăsat cu patru amenzi contravenţionale în valoare totală de 12.000 lei şi, oprirea temporară de la comercializare pentru 14.830 kg de combustibili.

Principalele aspecte verificate de către specialişti au fost legalitatea funcţionării firmei care comercializează aceste produse, afişarea informaţiilor prevăzute de lege dar şi existenţa sau, lipsa buletinului de verificare metrologică pentru cântarele utilizate de fiecare unitate comercială în parte.

Probleme la Carei şi Satu Mare

Potrivit inspectorului şef al CRPC, Valentin Breban, au fost depistate nereguli la două firme din Carei dar şi la o firmă din Satu Mare. Patronii din Carei, nu aveau buletine de verificare a cântarelor utilizate şi nici buletine de informare asupra lemnelor de foc scoase la vânzare.
Astfel, clienţii nu erau informaţi asupra esenţei lemnelor scoase la vânzare, produsele nu erau prezentate în mod corespunzător potrivit prevederilor legale în vigoare şi, nu erau însoţite de nici un buletin de unde să reiasă concentraţia de umiditate a lemnelor, respectiv, nu era trecut nici costul transportului până la beneficiar.

Nereguli au fost găsite şi la o firmă din Satu Mare. Cei 9.000 kg de rumeguş ambalaţi în saci de câte 15 kg fiecare, nu erau prevăzute cu etichete care să indice denumirea produsului, adresa producătorului şi principalele caracteristici tehnice.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.