Adăpostul de Noapte asaltat de bolnavii psihic


Adăpostul de Noapte din Satu Mare este în continuare neîncăpător pentru numărul mare de asistaţi care solicită găzduire. Iarna deosebit de friguroasă i-a determinat pe tot mai mulţi oameni ai străzii să-şi caute refugiul în adăpostul de noapte din cadrul Centrului Social de Urgenţă – afirmă coordonatorul Daniel Săveanu.

Încă de la începutul iernii, numărul asistaţilor ajunge seară de seară chiar şi până la 100, faţă de cele 60 de locuri disponibile. Totodată, deoarece a fost foarte frig, asistaţilor li s-a permis să rămână în adpost şi în timpul zilei, pentru a nu fi nevoiţi să rătăcească pe străzi. Daniel Săveanu afirmă că acest lucru va mai fi posibil doar până la începutul lunii martie, când se va reveni la programul normal, adică asistaţilor le va fi permis accesul în adăpost doar începând cu ora 19:00.

Pe de altă parte, Daniel Săvean semnalează un aspect care ar trebui să se afle în atenţia autorităţilor locale. „Cel puţin 20% dintre asistaţii care sunt aduşi în adăpost au probleme psihice. Este vorba despre acele persoane care ajung în adăpost după ce au fost externate din secţia de Psihiatrie iar apoi culese de pe străzi sau din alte locuri de către poliţişti sau echipajele Serviciului Judeţean de Ambulanţă. Deoarece nu au venituri, aceste persoane nu-şi iau nici medicamentele prescrise pentru afecţiunile psihice de care suferă, iar din cauza atitudinii şi comportamentului lor, au de suferit ceilalţi asistaţi care sunt uneori chiar şi agresaţi”- afirmă Daniel Săveanu.

Un Comentariu la "Adăpostul de Noapte asaltat de bolnavii psihic"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.