Mesaje antiviolenţă pentru toţi elevii din judeţ

Cum să-i venim de hac violenţei? Cum să preîntâmpinăm actele de violenţă din şcoli? Cum să minimalizăm impacrtul acestui fenomen? Sunt doar câteva dintre întrebările care frământă mintea profesorilor, elevilor dar şi cel al instituţiilor care şi-au dat mâna pentru a pune la cale campania “Fără violenţă în şcoli”.

Lansarea celei de-a IV-a ediţii a proiectului ce vizează studiul violenţei în rândul elevilor a avut loc astăzi în Sala Multimedia a Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Satu Mare, cu începere de la ora 14.30. La întâlnirea cu elevii au fost prezenţi, inspectorul general adjunct Ladislau Kónya, directorul Centrului Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională, Sânziana Cristea dar şi alţi inspectori din cadrul IŞJ Satu Mare.

Un proiect pentru o săptămână

Campania se va desfăşura pe durata întregii săptămâni, iar elevii vor dezbate în cadrul şcolilor pe care le frecventează diverse problematici legate de violenţă, se vor întâlni cu poliţiştii şi cu jandarmii pentru a căuta să înţeleagă mai bine mecanismele care duc la declanşarea actelor de violenţă dar, vor învăţa şi cum pot să prevină acest fenomen.
“Cu toate că, noi în judeţ nu avem probleme deosebite în ceea ce priveşte violenţa în şcoli, e bine să prevenim fenomenul. E bine să vorbim despre acest fenomen. Tăcerea nu face decât să-i facă curioşi pe unii, iar apoi, poate, se ajunge la probleme” este de părere Sânziana Cristea.

Mesajul antiviolenţă va ajunge în toate colţurile judeţului

În zilele care urmează, elevii vor împărţii fluturaşe, vor avea diverse întâlniri, dezbateri, seminarii în care îşi vor dezvăluii gândurile despre fenomenul violenţei. De asemenea, în cursul zilei de miercuri, vor fi premiaţi şi cei mai buni eseişti care au ales să-şi închidă gândurile despre violenţă în câteva pagini dar şi cei care au concurat la secţiunea de publicitate. La evenimentul de astăzi au fost prezenţi membri Consiliului Judeţean al Elevilor (CJE), care au rolul de a duce mai departe mesajul antiviolenţă, în toate colţurile judeţului.

Un Comentariu la "Mesaje antiviolenţă pentru toţi elevii din judeţ"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.