Neştiinţa nu absolvă de vină!

Trăim într-o lume a paradoxurilor. Deşi subiectul locurilor ce colcăie de gunoaie nu mai este demult o noutate, totuşi aspectul estetic şi, nu în ultimul rând senzaţiile pestilenţiale emanate de anumite locuri, parcă nu ne dau pace.

Terenul dintre benzinăria de lângă „Sarmex” şi Biserica de la cap pod Golescu, este un asemenea exemplu. Deşi e vorba despre un teren imens, de ani de zile stă nefolosit.

Adică, vorba vine! Locul e plin de mizerii, începând de la pungi din plastic, hârtii, haine rupte şi aruncate aiurea şi, multe alte resturi ce nu fac bine nici la vedere şi, nici la nas. Cu toate acestea, trecătorul atent poate descoperii în desişul crescut aşa din „voia naturii”, o tăbliţă pe care stă scris, cu litere mari, galbene, aşa să fie văzut de „tot poporul”: „Depozitarea Gunoaielor Interzisă”. Sub care sunt trecute şi amenzile care se pun în cârca celor care calcă pe bec.

E adevărat însă că, mizeriile sunt aruncate aiurea şi, nu depozitate într-un loc anume. Poate să fie o portiţă de scăpare pentru cei vinovaţi? E drept că tăbliţa e ascunsă de crengile crescute în voia sorţii şi greu de citit de pe trotuar. Însă, neştiinţa nu absolvă pe nimeni de vină!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.