Nu sunt bani pentru salariile profesorilor

Conducerea Primăriei Satu Mare s-a întâlnit astăzi cu directorii unităţilor de învăţământ preuniversitar din municipiu. La întâlnire au participat 44 directori de licee, şcoli generale şi grădiniţe, iar subiectele abordate s-au axat pe tema situaţiei fondurilor aprobate prin legea bugetului de stat pe 2011 şi distribuite municipiului Satu Mare pentru cheltuieli de personal aferente angajaţilor unităţilor de învăţământ, posibilităţilor, răspunderii şi modului de încadrare în plafoanele acestor cheltuieli. S-a discutat, de asemenea, despre procedurile privind angajarea bugetară a cheltuielilor la nivelul unităţilor de învăţământ. Totodată, au fost transmise nivelele cheltuielilor de personal şi a celor de funcţionare, aprobate în bugetul local al municipiului Satu Mare aferente fiecărei unităţi de învăţământ, respectiv lista proiectelor tehnice şi a lucrărilor de investiţii ale unităţilor şcolare.

Potrivit datelor prezentate, situaţia asigurării sumelor necesare pentru cheltuielile de personal ale angajaţilor unităţilor de învăţământ preuniversitar de stat din municipiul Satu Mare, aşa cum a fost aprobată în legea bugetului de stat pe anul 2011 şi transmisă municipiului nostru pentru a fi cuprinsă în bugetul local, se prezintă astfel: Din sumele defalcate din TVA, au fost aprobaţi 52.161.000 lei necesarul calculat conform costului standard/elev/an – 53.014.073 lei necesarul calculat faţă de situaţia reală a lunii ianuarie 2011 – 58.202.790 lei. Faţă de necesarul calculat conform costului standard/elev/an, asigurarea este de 98,39%, diferenţa fiind de 853.073 lei, iar faţă de necesarul calculat raportat la situaţia reală a lunii ianuarie 2011, asigurarea este de 89,62%, diferenţa fiind de 6.041.790 lei.

În aceste condiţii, indiferent de modul de calculare a fondului de salarii, necesarul pentru acoperirea salariilor angajaţilor unităţilor de învăţământ preuniversitar de stat nu este asigurat.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.